Peste 40.000 de lucrători feroviari din Regatul Unit vor face grevă pe 15 și 17 septembrie

Peste 40.000 de lucrători feroviari din Regatul Unit vor face grevă pe 15 și 17 septembrie

La greva ar urma să participe angajații Network Rail, care deservesc majoritatea căilor ferate ale țării și toate gările centrale din Londra, dar și angajați din alte 14 companii de căi ferate.

Lucrători feroviari de la Network Rail schimbă traversele la o cale ferată. Foto: Shutterstock

Peste 40.000 de angajați ai căilor ferate britanice vor lua parte la grevă pentru a obține salarii mai mari și condiții de muncă mai bune. Greva este programată în zilele de 15 și 17 septembrie, potrivit unui comunicat dat publicității joi de sindicatul căilor ferate, maritime și transporturilor RMT.

La grevă ar urma să participe angajații Network Rail, care deservesc majoritatea căilor ferate ale țării și toate gările centrale din Londra, dar și angajați din alte 14 companii de căi ferate. Angajații căilor ferate au intrat în grevă în mod repetat în timpul verii, inclusiv de trei ori pe săptămână în iunie. Greva căilor ferate a fost cea mai mare din Marea Britanie din ultimii 30 de ani.

Network Rail și operatorii de căi ferate au arătat puțin interes în ultimele săptămâni în a oferi membrilor de sindicat ceva nou, astfel încât să se poată ajunge la o înțelegere pe cale amiabilă”, a declarat secretarul general al RMT, Mick Lynch. Potrivit acestuia, sindicatul negociază binevoitor, însă va continua greva până când vor fi primite propuneri demne de luat în considerare.

Sindicatele nu sunt de acord cu planurile companiilor de management de a îngheța creșterea salariilor angajaților și de a concediape unii dintre aceștia, de a crește ziua de lucru de la 35 la 40 de ore pe săptămână, de a reduce controalele de securitate și de a închide toate casele de bilete.

Anul acesta, în Marea Britanie, reprezentanții mai multor profesii au anunțat proteste în masă, cerând ca salariile să fie aliniate la creșterea prețurilor. Greve mari au fost organizate de lucrătorii de la metroul londonez, de șoferii de autobuz din Londra, de avocații criminaliști, de lucrătorii serviciilor poștale și de lucrătorii portuari de la cel mai mare port de containere, Felixstowe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...