Peste 50 de migranţi aflaţi la bordul unei bărci în Marea Neagră, salvaţi de poliţiştii de frontieră români

Peste 50 de migranţi aflaţi la bordul unei bărci în Marea Neagră, salvaţi de poliţiştii de frontieră români

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, joi dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României.

Astfel că o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit rapid şi, la o distanţă de 6Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se aflau peste 50 de persoane.

„Având în vedere că ambarcaţiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, fiind posibil ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, a fost identificat riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieţii omeneşti pe mare”, notează sursa citată.

La operaţiunea de salvare au participat şi reprezentanţii ARSVOM cu o nava din dotare. Ambarcaţiunea, care venea din Turcia, urmează să fie adusă în Portul Constanţa, iar persoanele depistate să fie preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, potrivit sursei citate, pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa

Cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...