Peste 5,15 milioane de ucraineni au fost primiţi în Polonia de la debutul războiului declanşat de Rusia

Peste 5,15 milioane de ucraineni au fost primiţi în Polonia de la debutul războiului declanşat de Rusia

În acelaşi interval de timp, 3,25 milioane de ucraineni s-au întors în ţara lor. Numărul persoanelor care au trecut graniţa, duminică, spre Polonia a fost de 25.400 în timp ce alte 29.000 au ieşit din Polonia şi s-au întors în Ucraina.

Polonia alături de alte ţări vecine ale Ucrainei au primit grupuri mari de ucraineni care şi-au părăsit casele din pricina războiului declanşat de Rusia.

Conform Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), peste 6 milioane de persoane au fost înregistrate ca refugiaţi în Europa de la debutul războiului.

Cele mai multe persoane care au decis să plece din Ucraina se află în Polonia, care oferă adăpost, în prezent, pentru 1,2 milioane de refugiaţi, în timp ce Germania găzduieşte 670.000 de ucraineni. Potrivit celor mai recente date publicate de ONU, Republica Cehă găzduieşte peste 400.000 de refugiaţi ucraineni.

Conform Poliţiei de Frontieră din România, începând cu data de 10.02.2022 (perioada pre-conflict), până la data de 30.07.2022, ora 00.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.753.232 de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, site-ul data.unhcr.org informează că peste 1,8 milioane de ucraineni s-au refugiat în Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro