Peste 700 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la un centru drive-thru din Piaţa Constituţiei

Peste 700 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la un centru drive-thru din Piaţa Constituţiei

Peste 700 de persoane s-au vaccinat joi împotriva COVID-19 la un centru drive-thru din Piaţa Constituţiei, potrivit site-ului Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

 "Aşteptările organizatorilor primului Drive-Thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate", informează sursa citată.

 Centrul din Piaţa Constituţiei s-a deschis joi dimineaţă, la ora 8,00. Vaccinul folosit este cel de la compania Pfizer. Persoanele care doresc să se imunizeze aici se pot prezenta doar cu actul de identitate şi un chestionar de triaj completat. Chestionarul poate fi accesat pe platforma RoVaccinare. Centrul va funcţiona de luni până duminică, în intervalul orar 8,00 - 20,00 şi dispune de patru fluxuri.

 

 

Sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro
Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 menţionează că urmează: din 4 mai să înceapă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie; în perioada 4-11 să aibă loc Maratonul Vaccinării în reţeaua sanitară MApN (spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara); 7-9 mai - Maratonul Vaccinării la Bucureşti; 14-16 mai - Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi; activarea de noi centre Drive-Thru în ţară; pregătirea vaccinării pacienţilor care doresc şi care sunt internaţi în spitalele non-covid; extinderea posibilităţii de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puţin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…