Peste 900 de persoane - imunizate până joi la Maratonul vaccinării de la Spitalul Militar Central

Peste 900 de persoane - imunizate până joi la Maratonul vaccinării de la Spitalul Militar Central

Un număr de 936 de persoane au fost imunizate anti-COVID până joi la ora 13,00 în cadrul Maratonului vaccinării de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr Carol Davila", potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale.

Astfel, pe data de 4 mai au fost vaccinate 330 de persoane, pe 5 mai - 486, iar joi până la ora 13,00 - 120 de persoane.

Campania Maratonul vaccinării în Spitalul Militar Central se desfăşoară în perioada 4 - 11 mai, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, 24 de ore din 24.

 Vaccinul care se foloseşte este de la compania Pfizer.

"Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot fi vaccinaţi, dar se impune prezenţa unuia dintre părinţi sau a tutorelui legal", afirmă sursa citată.

Cei vaccinaţi trebuie să aibă documentul de identitate şi, eventual completate, formularele de triaj şi de acord. După vaccinare, cei imunizaţi vor rămâne sub supravegherea medicală a specialiştilor în Medicină de urgenţă, timp de 15 minute, iar la finalul procedurilor vor primi adeverinţa de vaccinare.

 "Trebuie precizat faptul că, în paralel cu acest eveniment, se derulează Campania de vaccinare, pe bază de programare în Platformă. În cadrul Centrului de vaccinare se realizează şi administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Serurile utilizate sunt AstraZeneca şi Pfizer. Capacitatea zilnică de imunizare este de 30 persoane/oră, în intervalul orar 8,00 - 20,00", afirmă sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc