Peste cinci tone de cocaină capturate de poliţia italiană în Sicilia. Valoarea uriașă a transportului

Peste cinci tone de cocaină capturate de poliţia italiană în Sicilia. Valoarea uriașă a transportului

Autorităţile italiene au capturat 5,3 tone de cocaină în timpul unui transfer între vase, în largul coastelor Siciliei, a anunţat vineri Garda Financiară printr-un comunicat preluat de Reuters.

Captură spectaculoasă de cocaină FOTO Shutterstock/Imagine ilustrativă

Valoarea estimată a transportului este de 850 de milioane de euro, scrie Agerpres, care citează sursa amintită. Cinci arestări au avut loc în cursul operaţiunii.

Pachete cu droguri, aruncate peste bord

Poliţia a urmărit o navă plecată din America de Sud şi a luat-o cu asalt miercuri la prima oră, după ce un avion de observaţie a semnalat că de pe punte se aruncă peste bord pachete, în Strâmtoarea Siciliei.

Pachetele urmau să fie adunate de un trauler care aştepta în apropiere.

La bordul vasului de pescuit oprit de polițiști s-au găsit cantităţi mari de droguri, ascunse într-un compartiment secret din spatele unor panouri. Au fost reţinuţi doi cetăţeni tunisieni, un italian, un albanez şi un francez.

O lovitură împotriva traficului de droguri

Operaţiunea a fost catalogată de preşedintele regiunii Sicilia, Renato Schiafani, drept o lovitură împotriva traficului de droguri.

Drogurile sunt o plagă a societăţii noastre, alimentată de oameni lipsiţi de scrupule care seamănă moarte, înăbuşind speranţe şi distrugând multe familii", a spus Schiafani.

În urmă cu trei luni, poliţiştii italieni mai găsiseră aproape două tone de cocaină plutind mare, la est de Sicilia. Drogurile - bănuiesc polițiștii - fuseseră lăsate de o navă de transport şi urmau să fie recuperate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?