Peste o treime dintre români aleg destinaţii exotice pentru petrecerea vacanţelor (tur-operator)

Peste o treime dintre români aleg destinaţii exotice pentru petrecerea vacanţelor (tur-operator)

Mai mult de o treime dintre români (35%) aleg destinaţiile exotice pentru petrecerea vacanţei, iar favorita numărul 1 este Africa, arată datele publicate, miercuri, de o agenţie de turism.

Topul destinaţiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar, urmate de Africa de Sud, Egipt, Tunisia, Maroc, Namibia, Senegal, Gambia, Togo şi Benin.

În cazul Americii de Sud şi Americii Centrale, cele mai solicitate destinaţii sunt Peru, Chile (inclusiv Insula Paştelui) şi Ecuador cu insulele Galapagos (care, deşi situate în Oceanul Pacific, aparţin de Ecuador). Pentru Asia, la ora actuală sunt solicitate circuite pentru ţări din Asia Centrală, precum Uzbekistan.

Potrivit DAL Travel, majoritatea turiştilor care aleg destinaţiile exotice preferă circuite, în special circuite private cu maxim şapte participanţi, dorinţa acestora fiind de a vizita cât mai multe vestigii culturale şi istorice sau atracţii naturale. În schimb, există o categorie de turişti care optează pentru sejururi de litoral, în special pentru Kenya - Mombasa, Tanzania - Zanzibar sau Mexic - Riviera Maya.

Conform consultanţilor în domeniu, cele mai căutate şi inedite atracţii şi produse turistice pentru destinaţiile exotice sunt: Machu Picchu şi Nazca (Peru), Insulele din Arhipelagul Galapagos, Piramidele din Sudan, Parcul Kruger din Africa de Sud sau safari în Kenya şi Tanzania.

Tarifele pentru destinaţiile exotice variază între 1.500 şi 4.000 de euro de persoană, în funcţie de destinaţie, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană. Durata medie a unui circuit într-o destinaţie exotică este de 12 zile, iar a unui sejur de 7 - 8 zile.

"Turiştii aleg destinaţiile exotice şi în funcţie de cum sunt poziţionate pe lista pandemică a momentului, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte dintre ţările din Africa şi din America de Sud şi Centrală se află pe lista verde de mai mult timp. Pentru destinaţii exotice sunt deja multe rezervări pentru lunile august şi septembrie, iar turiştii au început deja să efectueze rezervări pentru perioada octombrie - decembrie. Unul dintre motivele pentru care se fac rezervări până la sfârşitul anului este acela că destinaţiile exotice sunt căutate de turiştii din întreaga lume, fiind recomandată efectuarea rezervărilor din timp, în pofida pandemiei", precizează reprezentanţii tur-operatorului.

Un studiu efectuat de DAL Travel arată că aproape două treimi (65%) dintre turiştii români care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice, în perioada mai - octombrie, precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau Spania.

Cu peste 20 de ani de experienţă pe piaţa turismului din România, agenţia de turism DAL Travel s-a făcut remarcată şi apreciată atât datorită circuitelor de grup organizate în destinaţii de pe toate continentele, dar şi prin prisma organizării de vacanţe individuale sau de afaceri complet personalizate după dorinţele şi/sau nevoile clienţilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie