Petrov cel cinic. Băsescu, în 2006: ”Informatorii Securității nu au calitatea morală de a face politică. Nu poți să hotărăști destinul națiunii când ești șantajabil”

Petrov cel cinic. Băsescu, în 2006: ”Informatorii Securității nu au calitatea morală de a face politică. Nu poți să hotărăști destinul națiunii când ești șantajabil”

Într-un interviu la Marius Tucă Show, acordat în aprilie 2006, Traian Băsescu, la acea vreme președinte al României, susținea răspicat faptul că foștii colaboratori ai Securității nu au calitatea morală de a face politică, pentru că sunt șantajabili. 16 ani mai târziu, Traian Băsescu este declarat de Curtea Supremă colaborator al Securității, scrie Ziare.com .

”Eu consider că oamenii politici care au fost informatori ai Securității sau care au fost în orice relație cu Securitatea și au făcut rău oamenilor – au făcut poliție politică, au scris despre oameni că nu acceptă nu știu ce teze la Congresul al XII-lea, în timp ce erau la o cafea, într-un birou, în colectivități – acești oameni nu au calitatea morală de a face politică. Sau dacă o au, să voteze electoratul dacă-i acceptă așa sau nu. Acest lucru trebuie făcut pentru oamenii politici obligatoriu”, spunea Traian Băsescu în aprilie 2006, la un an și jumătate de la alegerea în funcția de președinte al României.

„Cred că nu poți să ai pretenția să faci politică, să dai lecții națiunii și să hotărăști destinul națiunii când ești șantajabil. Atât timp cât un astfel de dosar există undeva, la CNSAS sau în arhivele SRI, ești un om șantajabil. Din acest motiv eu susțin fără rezerve deconspirarea celor care au făcut poliție politică”, adăuga fostul președinte al României.

Declarațiile pot fi urmărite în video de la minutul 8:00


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria