Peugeot 3008 desemnată Mașina Anului în Europa

Peugeot 3008 desemnată Mașina Anului în Europa

Modelul 4x4 urban Peugeot 3008 a câștigat luni premiul de Mașina Anului în Europa, cu ocazia deschiderii pentru presă a celei de a 87-a ediții a Salonului auto de la Geneva, informează AFP.

Este vorba despre o nouă veste bună pentru grupul auto francez PSA, care regrupează mărcile Peugeot, Citroën și DS, care vine în aceeași zi în care PSA a anunțat că a ajuns la un acord cu gigantul american General Motors (GM) pentru preluarea diviziei sale europene Opel/Vauxhall , o achiziție grație căreia PSA va deveni al doilea mare constructor auto european.

Peugeot 3008 urmează lui Opel Astra care în 2016 a câștigat și el titlul de Mașina Anului, unul din cele mai prestigioase premii ale industriei auto europene. Peugeot 3008 este însă primul SUV (automobil de tren nr.) care a câștigat premiul de Mașina Anului, o dovadă a evoluției gusturilor. În prezent, modelele 4x4 urbane și crossovers reprezintă aproape 30% din piața auto europeană.

Peugeot 3008 a fost ales de o un juriu compus din 58 de jurnaliști specializați pe domeniul auto din Europa. Celelalte finaliste ale ediției din acest an au fost: Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes Classe E, Nissan Micra, Toyota C-HR și Volvo S90/V90.

Marca franceză Peugeot a mai câștigat și în 2014 titlul de Mașina Anului în Europa pentru modelul 308. Acest premiu este decernat începând din 1964.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”