Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a început să consume lichide, însă își continuă greva foamei

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a început să consume lichide, însă își continuă greva foamei

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, judecată în Rusia pentru uciderea a doi jurnaliști ruși în Ucraina, a început să consume lichide, însă își continuă greva foamei, a declarat joi, pentru AFP, unul dintre avocații săi. Nadia Savcenko, împotriva căreia Parchetul rus a cerut 23 de ani de închisoare, "și-a întrerupt greva setei și a reînceput să bea apă, însă își continuă greva foamei", începută în seara zilei de 3 martie, a precizat avocatul Mark Feighin.

Inițial, Feighin a scris pe Twitter că pilotul militar ucrainean și-a întrerupt greva foamei și a setei "la solicitarea președintelui ucrainean Petro Poroșenko și a compatrioților săi", pentru a reveni apoi asupra declarațiilor sale și a preciza că Savcenko a renunțat doar la greva setei.

La rândul său, Nadia Savcenko a anunțat, într-o scrisoare făcută publică de Mark Feighin, că ea va refuza să mănânce până când va fi anunțat verdictul, așteptat pentru 21-22 martie.

"Am primit astăzi cuvinte de susținere din partea președintelui ucrainean Petro Poroșenko. Știu că multe persoane fac tot ce le stă în putință pentru a obține eliberarea mea și le sunt foarte recunoscătoare", a explicat Savcenko, subliniind că "a auzit" apelul lor de a începe să se hidrateze. "Nu voi recunoaște niciodată nici vinovăția mea, nici justiția rusă", a reiterat ea.

Într-o scrisoare dată publicității tot de avocatul Feighin, Petro Poroșenko își asigură compatrioata că "adevărul" va triumfa în curând în procesul său, sugerând astfel că ea ar putea fi eliberată.

Parchetul rus a cerut miercuri 23 de ani de închisoare pentru Nadia Savcenko. Arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Savcenko îi acuză la rândul său pe rebelii proruși din estul Ucrainei că au capturat-o pe teritoriul ucrainean și au predat-o autorităților ruse.

Kievul și Occidentul au făcut de nenumărate ori apel către autoritățile ruse să o elibereze pe tânăra femeie, care a fost aleasă în mod simbolic în țara sa deputat din partea partidului fostului premier Iulia Timoșenko.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?