Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a început să consume lichide, însă își continuă greva foamei

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a început să consume lichide, însă își continuă greva foamei

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, judecată în Rusia pentru uciderea a doi jurnaliști ruși în Ucraina, a început să consume lichide, însă își continuă greva foamei, a declarat joi, pentru AFP, unul dintre avocații săi. Nadia Savcenko, împotriva căreia Parchetul rus a cerut 23 de ani de închisoare, "și-a întrerupt greva setei și a reînceput să bea apă, însă își continuă greva foamei", începută în seara zilei de 3 martie, a precizat avocatul Mark Feighin.

Inițial, Feighin a scris pe Twitter că pilotul militar ucrainean și-a întrerupt greva foamei și a setei "la solicitarea președintelui ucrainean Petro Poroșenko și a compatrioților săi", pentru a reveni apoi asupra declarațiilor sale și a preciza că Savcenko a renunțat doar la greva setei.

La rândul său, Nadia Savcenko a anunțat, într-o scrisoare făcută publică de Mark Feighin, că ea va refuza să mănânce până când va fi anunțat verdictul, așteptat pentru 21-22 martie.

"Am primit astăzi cuvinte de susținere din partea președintelui ucrainean Petro Poroșenko. Știu că multe persoane fac tot ce le stă în putință pentru a obține eliberarea mea și le sunt foarte recunoscătoare", a explicat Savcenko, subliniind că "a auzit" apelul lor de a începe să se hidrateze. "Nu voi recunoaște niciodată nici vinovăția mea, nici justiția rusă", a reiterat ea.

Într-o scrisoare dată publicității tot de avocatul Feighin, Petro Poroșenko își asigură compatrioata că "adevărul" va triumfa în curând în procesul său, sugerând astfel că ea ar putea fi eliberată.

Parchetul rus a cerut miercuri 23 de ani de închisoare pentru Nadia Savcenko. Arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Savcenko îi acuză la rândul său pe rebelii proruși din estul Ucrainei că au capturat-o pe teritoriul ucrainean și au predat-o autorităților ruse.

Kievul și Occidentul au făcut de nenumărate ori apel către autoritățile ruse să o elibereze pe tânăra femeie, care a fost aleasă în mod simbolic în țara sa deputat din partea partidului fostului premier Iulia Timoșenko.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu