Pintea, în urmă cu mai puțin de un an: „Cred că suntem un popor de infractori”/Acum va fi reținută pentru o mită de 120.000 de lei!

Pintea, în urmă cu mai puțin de un an: „Cred că suntem un popor de infractori”/Acum va fi reținută pentru o mită de 120.000 de lei!

În mai 2019, Sorina Pintea, pe atunci ministru al Sănătății, a participat la o dezbatere legată de starea sistemului sanitar, dezbatere la care spunea: ”Eu cred că suntem un popor de infractori”. La mai puțin de un an, Pintea este audiată într-un dosar de achiziții la Spitalul Județean Baia Mare, la care este manager.

„Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depăşirea timpilor de staţionare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacţia unora de după şi mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a declarat Sorina Pintea, potrivit  Adevărul .

La respectiva dezbatere, Pintea a vorbit pe larg despre șpaga cerută de medici în spitale.

”Avem un sistem de sănătate în care se dă șpagă, nu există suficientă aparatură, dar ne place, e bine așa (…) Sunt foarte multe reclamații privind șpaga. În general, sunt aparținătorii cărora li s-au cerut bani, au dat bani și totuși pacientul a murit”, spunea fostul ministru.

Atunci spunea că este nevoie de măsuri coercitive pentru rezolvarea problemelor din sistemul sanitar.

„Am constatat şi de-a lungul carierei mele că, dacă nu există măsuri coercitive, nicio problemă nu se rezolvă. Şi nu se referă doar la sesizarea organelor de cercetare penală, trebuie să fie ceva mai mult decât atât”, a adăugat Sorina Pintea.

Ulterior, Sorina Pintea și-a cerut public scuze pentru afirmațiile făcute.

”Era de fapt contextul unei discuţii despre fenomenul şpăgii din România, din sistemul medical, în care am vorbit despre majorarea cuantumului amenzilor. Am povestit despre cum publicarea pe site-ului Ministerului Sănătăţii a proiectului de act normativ a stârnit un val de critici. Afirmaţia mea era o expresie în ghilimele, folosită în contextul în care ne plângem de creşterea amenzilor de parcă am vrea să încălcăm în permanenţă legea”, a spus Pintea.

Flagrant cu mită 120.000 de lei!/Incredibil, javra pesedistă Sorina Pintea a luat șpagă pentru echipamente care vizau combaterea coronavirusului!

Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus.

„Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri", au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA.

 Întrebaţi dacă s-a dispus măsura reţinerii, reprezentanţii DNA au precizat că aceast lucru s-ar putea întâmpla abia mâine dimineaţă.

 Potrivit unor surse judiciare, reţinerea Sorinei Pintea ar fi fost făcută în urma unui flagrant al DNA central, în jurul orei 15.00. Fostul ministru ar fi condiţionat achiziţia de echipamente împotriva coronavirusului de primirea unei sume 120.000 de lei. Banii ar fi fost înseriaţi la DNA.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...