Piramidă descoperită sub gheața din Antarctica. Internetul a explodat: „Illuminati”. Ce este de fapt VIDEO

Piramidă descoperită sub gheața din Antarctica. Internetul a explodat: „Illuminati”. Ce este de fapt VIDEO

Oamenii de știință au găsit structuri misterioase în formă de piramidă în Antarctica, în cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri interesante care par să răstoarene ceea ce credem că știm despre planeta noastră.

Apariția structurii la Polul Sud a dus la discuții aprinse FOTO History via YouTube

Exploratorii au rămas uimiți de un fenomen surprinzător care a apărut în imagini din satelit în timpul survolului asupra Antarcticii.

Fotografii ale unei mase gigantice în formă de piramidă au fost observate deasupra părții sudice a lanțului muntos Ellsworth de la Polul Sud.

În această zonă au fost observate mai multe vârfuri cu aspect destul de bizar, cel mai mare având o dimensiune impresionantă de 2 km a fiecărei laturi a bazei. Aceste structuri nu sunt foarte diferite ca formă de celebrele Piramide din Giza - construite de egipteni în jurul anului 2550 î.Hr.

Cu toate acestea, deoarece continentul alb este în totalitate acoperit de gheață și destul de inospitalier pentru omul obișnuit, oamenii de știință sunt uluiți în privința modului în care aceste vârfuri înghețate au apărut.

Așadar, având în vedere că oamenii nu sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a locui în Antarctica prea mult timp, din cauza temperaturilor extreme, nu este surprinzător că cei interesați de această poveste sunt dornici să afle cum au apărut aceste structuri, scrie Ladbible .

Extratereștri sau Illuminati?

Așa cum se întâmplă în multe cazuri cu privire la unele minuni care par inexplicabile, teoriile cu privire la existența piramidelor la Polul Sud devin din ce în ce mai ciudate.

Un cititor a prezis pe X: "Sunt extratereștrii? Știam eu!"

Altul a sugerat: "Illuminati, confirmat."

"Stai puțin, cum au mutat piramidele din Egipt în Antarctica?", s-a întrebat un al treilea.

Un al patrulea a afirmat simplu: "Oamenii au construit asta."

Totuși, explicațiile pentru existența acestor forme acoperite de zăpadă sunt mult mai simple. Aceste piramide nu sunt deloc... piramide.

De fapt, profesorul de geologie Eric Rignot a respins zvonurile despre extratereștri și Illuminati, dezvăluind că structurile sunt doar munți obișnuiți.

"Formele piramidale nu sunt imposibile - multe vârfuri parțial arată ca piramidele, dar au doar una sau două fețe de genul acesta, rar patru", a explicat el.

Rignot, profesor de științe ale sistemelor terestre la Universitatea din California, a continuat să explice că punctele imense care ies din pământ sunt cunoscute sub denumirea de 'munți cu vârf piramidal' și se formează din convergența ghețarilor de pe laturile unei mase de uscat existente.

Și se pare că acești munți nu sunt deloc neobișnui, deoarece Mount Búlandstindur din Islanda și Bordoyarnes Mountain din Insulele Feroe au exact aceeași formă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat