Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Pîslaru despre implicarea politică: Nu am o astfel de ofertă concretă pe masă

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, afirmă că nu a primit o ofertă pentru a participa la campania electorală care urmează iar dacă ar avea de ales între o eventuală implicare în campanie și finalizarea agendei de la minister ar opta, mai degrabă, pentru cea de-a doua variantă.

"Politică partinică și implicare în alegeri este cu totul altceva. În acest moment eu cred că în lunile pe care le mai am eu mai am o promisiune importantă: legea salarizării unitare. Este destul de greu să cred că dacă plec înainte de campania electorală pot să vin cu o versiune pe acest proiect. Deci până la urmă în balanță ar fi orice fel de soluții partinice sau alte soluții pe care le-aș putea avea pentru a fi implicat sau nu. Pe de altă parte, sunt totuși niște promisiuni și niște lucruri pe care m-am angajat să le fac...Deci dacă este să discutăm cum stau lucrurile în acest moment mai degrabă aș sta să îmi rezolv lucrurile pe care mi le-am asumat (...) Nu am luat o decizie dar v-am indicat că dacă ar fi să aleg între a-mi termina agenda și a mă implica acum repede, zang-zang, într-o campanie, mai degrabă aș vrea să văd că îmi termin agenda. Până la urmă premierul a spus clar că este decizie individuală", a explicat Dragoș Pîslaru la postul de televiziune Digi 24.

În context, ministrul Muncii a arătat că nu a primit o ofertă concretă de a avea o poziție în campanie.

"Este adevărat că odată de am făcut acest pas pentru, zic eu, binele țării, deci a încerca să mă implic și a-mi pune talanții la bătaie, evident că aș fi deschis și în continuare să pot participa la un fel de construcție în această țară. Nu mi-am pus însă problema, evident, de detaliu de acestea, cu ce partid, cum, în ce fel și așa mai departe pentru că nici nu apuc în agenda pe care o am", a mai spus Dragoș Pîslaru.

Pe lângă Legea salarizării unitare, Dragoș Pîslaru a mai menționat reforma inspecției sociale și proiectul cu privire piața forței de muncă și creșterea mobilității.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, la sfârșitul lunii trecute, că îi încurajează să candideze la alegerile parlamentare pe membrii echipei sale guvernamentale care doresc acest lucru, dar a precizat că aceștia trebuie să se retragă din Guvern atunci când începe campania electorală.

"Am văzut speculații, pentru că unii din membrii echipei guvernamentale au făcut anumite declarații. (...) Nu numai că nu mai am o problemă, chiar îi încurajez și pe ei și pe alți tineri capabili, competenți care doresc să schimbe România în bine, să se angajeze politic, dacă doresc, și chiar la aceste alegeri. (...) Dacă membri ai echipei vor decide să candideze, dar nu pentru că le-o cer eu (...), i-am încurajat să facă politică, să o facă, însă, în momentul în care vor anunța că participă la alegeri (...) se vor retrage și vor merge în campania electorală", a afirmat Cioloș, la TVR.

Premierul a reiterat că, în ceea ce-l privește, nu se înscrie într-o formațiune politică, nu își face un partid și nici nu candidează la alegerile parlamentare din acest an.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 CULISE / Negocierile Danei Gârbovan cu PSD, acasă la Iordache. Lia Savonea, omul-cheie.

3 Liviu Avram dezvăluie un scenariu exploziv: Nu cumva PSD a devenit o anexă a unor oameni din Justiţie? Rolul D…

4 Boicot total al țărilor democratice față de PSD! Doar țările comuniste și-au trimis oameni la mini-congresul …

5 Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb