"Pistolarul din Militari", condamnat definitiv la trei ani închisoare cu executare

"Pistolarul din Militari", condamnat definitiv la trei ani închisoare cu executare

Interlopul Mihai Chiriță, denumit și "pistolarul din Militari", a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani închisoare cu executare, după ce în noiembrie 2013 a rănit cu un pistol cu bile trei persoane, printre care o tânără care și-a pierdut un ochi.

Inițial, interlopul a fost condamnat la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală gravă, tulburarea ordinii și liniștii publice, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în urma unei decizii dată în iunie 2015 de Curtea de Apel București, pedeapsă redusă acum de instanța supremă la trei ani închisoare.

În același dosar, au fost condamnate definitiv și cele două surori ale interlopului, Florentina Chiriță și Mariana Cristina Chiriță, la câte 2 ani cu suspendare, aceeași pedeapsă fiind aplicată și în cazul mamei și tatălui acestora, Elena Chiriță și Tomiță Chiriță.

De asemenea, Mihai Chiriță a fost obligat de judecători să-i plătească părții vătămate Daniela Sînziana Borz echivalentul în lei a sumei de 71.250 euro.

În noiembrie 2013, Mihai Chiriță a tras cu un pistol cu bile în fața unui hipermarket din cartierul bucureștean Militari, rănind trei persoane.

Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile lui Mihai Chiriță, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin și au intrat în conflict cu alte persoane.

Chemat în ajutor, Mihai Chiriță a scos un pistol cu bile de cauciuc și a început să tragă, rănind trei persoane, tânăra care și-a pierdut un ochi și doi bărbați.

"Incidentul a debutat în interiorul unui magazin pe fondul nerespectării unor minime norme de conduită cetățenească. Inculpații nu au vrut să stea la coadă. Dintr-un motiv absolut stupid, s-a creat o altercație în interiorul magazinului, ulterior altercația s-a mutat în exteriorul magazinului. Inculpatele au solicitat sprijinul familiei, iar unul dintre bărbați a folosit un pistol neletal, trăgând mai multe focuri", preciza la acea vreme Poliția Capitalei.

Mihai Chiriță a fugit de la locul faptei, dar s-a predat a doua zi, fiind reținut și apoi arestat preventiv.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Mirela Bărbulescu, edior online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 VIDEO De văzut!