Plăcinta de post cu varză care face furori. Cum gătește chef Sorin Bontea deliciosul preparat VIDEO

Plăcinta de post cu varză care face furori. Cum gătește chef Sorin Bontea deliciosul preparat VIDEO

Chef Sorin Bontea este fan plăcintă cu varză, după ce a mâncat acest preparat de post, acasă la un prieten. Imediat a cerut rețeta și a postat pașii pregătirii deliciosului aperitiv pe canalul sau de Youtube.

„Acem ceva timp am fost la un prieten acasă și am mâncat o plăcintă de post cu varză făcută de mama lui, genul ăla de plăcintă moldovenească… Mama ei de plăcintă… A fost așa de bună! Am cerut rețeta ca să o fac și eu”, a spus Sorin Bontea, conform click.ro

Juratul de la "Chefi la cuțite" s-a filmat în timp ce gătea, după care a postat filmul pe canalul său de Youtube.

Chef Sorin Bontea a pregătit plăcinte de post cu varză FOTO click.ro

În timp ce gătea, Bontea explica fiecare pas al modului de preparare. Cum era firesc, a început cu pregătirea aluatului, dezvăluind și câteva mici secrete.

„O să începem cu aluatul, pentru că trebuie să-l las să se odihnească 30 de minute. 500 ml de apă caldă, nu fierbinte, o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet și 700-750 gr de făină. Atenție: pot fi și 800 gr, pentru că e în funcție de umiditatea pe care o are făina”, a explicat chef Sorin Bontea.

Citește articolul complet pe click.ro

A început de jos, în carieră

Maestru bucătar internațional, Sorin Bontea, în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit că a fost influențat de mama sa pentru a alege o astfel de carieră. Aceasta a fost bucătăreasă la o grădiniță din București, Sorin fiind ajutorul ei de bază. În 1986, Sorin Bontea s-a angajat într-un restaurant din centrul Capitalei pe post de ajutor de bucătar.

Ulterior, a început să gătească în stil franțuzesc. La scurt timp, s-a angajat într-un hotel din capitală, unde gătea preparate chinezești. În1998 a ajuns pe vasele de croazieră, unde a gătit aproape 10 ani. Preparatele sale gustoase s-au aflat pe masa unor oameni importanți: Van Damme, Nicolas Cage sau vedetele echipei de fotbal Manchester, Liverpool.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…

5 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro