Plângerea în care Traian Băsescu era intimat alături de 10 persoane, respinsă de Curtea de Apel Târgu Mureș

Plângerea în care Traian Băsescu era intimat alături de 10 persoane, respinsă de Curtea de Apel Târgu Mureș

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, luni, plângerea depusă de firma MTS Company Târgu Mureș împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale dată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în care numele lui Traian Băsescu se pare că ar fi apărut din greșeală printre cei 11 intimați. Încheierea pronunțată luni, în cameră de consiliu, în dosarul numărul 1553/102/2015, este definitivă.

Patronul MTS Company, Teodor Moga, a arătat în plângerea depusă la instanță că ordonanța emisă de DNA, de neîncepere a urmăririi penale față de cele 11 persoane, printre care se regăsește fostul președinte al țării, Traian Băsescu, președintele CEC Bank, Radu Ghețea, judecători, avocați și angajați ai Primăriei Târgu Mureș, ar fi 'nelegală' prin prisma faptului că ancheta nu prezintă indicii că ar fi fost efectuată 'în mod complet și deplin'.

Acesta considera că ancheta efectuată de DNA ar fi fost 'incompletă și părtinitoare' și că materialul probator administrat nu ar fi de natură 'să conducă spre concluzii certe cu privire la existența sau inexistența culpei penale'.

La primul termen de judecată în acest dosar, patronul MTS Company, Teodor Moga, cel care a depus plângerea în instanță, a declarat presei că numele lui Traian Băsescu ar fi ajuns din greșeală în acest dosar.

'Traian Băsescu, eventual l-am înjurat vreodată, așa cum îi înjură lumea pe președinții țării, dar nu am niciun motiv în acest dosar să mă plâng împotriva lui. Figurează (printre intimați, n.r.) — o fi scos vreun procuror din eroare numele lui, eu nu-mi amintesc să îi fi scris numele, nici nu l-am pomenit în cei 10 ani, nici la biserică, nici în altă parte (...) Numai din greșeală de redactare a cuiva (apare numele fostului președinte, nr.), că n-am nicio treabă cu el', a spus Teodor Moga.

Compania a depus inițial plângerea la Tribunalul Mureș, însă instanța și-a declinat competența către Curtea de Apel Târgu Mureș, având în vedere că printre intimați se regăsesc avocați și judecători.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...