Plângerea în care Traian Băsescu era intimat alături de 10 persoane, respinsă de Curtea de Apel Târgu Mureș

Plângerea în care Traian Băsescu era intimat alături de 10 persoane, respinsă de Curtea de Apel Târgu Mureș

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, luni, plângerea depusă de firma MTS Company Târgu Mureș împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale dată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în care numele lui Traian Băsescu se pare că ar fi apărut din greșeală printre cei 11 intimați. Încheierea pronunțată luni, în cameră de consiliu, în dosarul numărul 1553/102/2015, este definitivă.

Patronul MTS Company, Teodor Moga, a arătat în plângerea depusă la instanță că ordonanța emisă de DNA, de neîncepere a urmăririi penale față de cele 11 persoane, printre care se regăsește fostul președinte al țării, Traian Băsescu, președintele CEC Bank, Radu Ghețea, judecători, avocați și angajați ai Primăriei Târgu Mureș, ar fi 'nelegală' prin prisma faptului că ancheta nu prezintă indicii că ar fi fost efectuată 'în mod complet și deplin'.

Acesta considera că ancheta efectuată de DNA ar fi fost 'incompletă și părtinitoare' și că materialul probator administrat nu ar fi de natură 'să conducă spre concluzii certe cu privire la existența sau inexistența culpei penale'.

La primul termen de judecată în acest dosar, patronul MTS Company, Teodor Moga, cel care a depus plângerea în instanță, a declarat presei că numele lui Traian Băsescu ar fi ajuns din greșeală în acest dosar.

'Traian Băsescu, eventual l-am înjurat vreodată, așa cum îi înjură lumea pe președinții țării, dar nu am niciun motiv în acest dosar să mă plâng împotriva lui. Figurează (printre intimați, n.r.) — o fi scos vreun procuror din eroare numele lui, eu nu-mi amintesc să îi fi scris numele, nici nu l-am pomenit în cei 10 ani, nici la biserică, nici în altă parte (...) Numai din greșeală de redactare a cuiva (apare numele fostului președinte, nr.), că n-am nicio treabă cu el', a spus Teodor Moga.

Compania a depus inițial plângerea la Tribunalul Mureș, însă instanța și-a declinat competența către Curtea de Apel Târgu Mureș, având în vedere că printre intimați se regăsesc avocați și judecători.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 Așa arată prostia made in Rusia...

5 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea