Planul măreț al lui Sebastian Burduja pentru Capitală: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

Planul măreț al lui Sebastian Burduja pentru Capitală: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

Actualul ministru al Energiei și candidatul PNL la Primăria Capitalei a prezentat luni, 29 aprilie, principalele puncte ale „Planului pentru București”, printre care se numără propuneri privind lupta împotriva drogurilor, mutarea traficului în subteran, termoficare , digitalizare, realizarea unui București „verde" și un proiect intitulat „Bucureștiul port la Dunăre".

Planul lui Burduja pentru București. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea (Arhivă)

Ministrul Energiei a susținut că Bucureștiul nu a avut în ultima perioadă de timp parte de o viziune și că și-a pus ideile într-o carte.

Am scris această carte, «Planul pentru Bucureşti», tocmai pentru a da o perspectivă şi, aşa cum ştiţi, era publicată înainte de a fi anunţat candidatul PNL. Pentru că nu am intrat în această luptă, împreună cu dumneavoastră, pentru o funcţie. Am intrat pentru ideile care merită să fie puse în practică”, a afirmat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

De asemenea, el a ținut să precizeze că studiile îl recomandă în înfăptuirea unei administrații moderne.

„Eu m-am pregătit în dezvoltare urbană, asta am făcut la Banca Mondială, asta am studiat la Stanford, la Harvard”, a ținut să precizeze Burduja.

De altfel, candidatul PNL și-a început prezentarea „Planului pentru București” cu o temă extrem de actuală - combaterea consumului de droguri. Conform spuselor sale, un edil poate lupta împotriva consumului de droguri în colaborare cu Ministerul de Interne și prin prezența polițiștilor locali în apropierea instituțiilor de învățământ.

În continuare, el și-a continuat prezentarea cu „Bucureștiul conectat”, punct cheie care are ca scop fluidizarea traficului.

Să ducem traficul în subteran şi să lăsăm oraşul pentru oameni”, a afirmat Burduja, oferind ca exemplu efectul proiectului „The Big Dig" în orașul american Boston.

„Bucureștiul verde”

Un alt proiect prezentat este „Bucureștiul port la Dunăre".

E un proiect la care ţin mult şi se numeşte «Bucureştiul port la Dunăre». Avem un canal Dunăre-Bucureşti, care e terminat în proporţie de cam 70%. Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta. Ideea nu e a comuniştilor, e de la Alexandru Ioan Cuza. Gândiţi-vă cum ar fi ca Bucureştiul să intre în liga oraşelor europene care sunt port la Dunăre: Budapesta, Belgrad, Viena, Bratislava. Aparţinem de acest club.

Transportul pe apă, apropo, e cea mai ieftină formă de transport. Croazieră pe Dunăre Bucureşti-Viena? Sigur! Croazieră pe Dunăre Bucureşti - Delta Dunării? De ce nu? Am spus de la bun început, nu trebuie să ne mai propunem lucruri mici, mizele mici fac oamenii mici şi oraşe mici, mizele mari fac oamenii mari şi oraşe mari”, a spus Burduja.

În plus, Burduja a venit și cu soluții la problema majoră a bucureștenilor cu apa caldă și căldura. Pe lista soluțiilor prezentate s-a aflat și apa geotermală din nordul Capitalei, care ar trebui utilizată ca energie verde, energie regenerabilă, pentru încălzire.

Candidatul PNL a făcut trimitere și la construirea unui nou parc care să facă legătura între Parcul Izvor de cel din fața Academiei Române. În aceeași ordine de idei, el a adus în atenție și nevoia de a construi parcări subterane și de a transforma Pădurea Băneasa într-un parc urban.

Ultimul proiect prezentat a fost „Bucureștiul digital”.

„La Bucureştiul digital vreau să vă vorbesc de un proiect de suflet care se numeşte «fabrica de unicorni». «Fabrica de unicorni» s-a întâmplat la Lisabona. Primăria de acolo a luat o zonă industrială veche, o fostă fabrică, şi a transformat-o într-un hub pentru start-up-uri. Arată senzaţional! Avem foarte multe spaţii din Bucureşti care se pretează la asta!”, a mai precizat ministrul Energiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?