PMB: Managerul Spitalului Colentina a fost demis deoarece nu exista un contract de mentenanță a sistemului de încălzire

PMB: Managerul Spitalului Colentina a fost demis deoarece nu exista un contract de mentenanță a sistemului de încălzire

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, ca urmare a faptului că nu exista la nivelul unității sanitare un contract de mentenanță a sistemului de încălzire.

"Primarul general Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina ca urmare a faptului că nu există la nivelul spitalului un contract de mentenanță a sistemului de încălzire, prin urmare nu și-a îndeplinit obligațiile asumate pentru buna funcționare a instituției. (...) Reamintim că mentenanța rețelei interioare, a echipamentelor din punctele termice care nu aparțin RADET, reprezintă responsabilitatea respectivelor instituții (în cazul de față punctul termic și rețelele din curtea unității medicale aparțin Spitalului Colentina). De asemenea, instituțiile aflate în această situație au obligația ca înainte de începerea furnizării agentului termic pentru încălzire să ia toate măsurile necesare pentru buna funcționare a instalațiilor. Aceste verificări trebuie realizate pe toată perioada sezonului rece", a precizat Primăria Capitalei, luni, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, pe 8 ianuarie, la ora 9,00, s-a primit o reclamație la Dispeceratul General RADET privind funcționarea defectuoasă a furnizării agentului termic la Spitalul Colentina.

"Au fost făcute verificări în zonă, în regim de urgență, constatându-se că punctele termice funcționează conform parametrilor presetați. S-a concluzionat faptul că este vorba despre o problemă internă. Astfel, echipele RADET s-au deplasat la fața locului și au verificat parametrii din punctul termic ce deservește spitalul. S-a constatat că este nevoie de aerisiri la rețeaua aeriană interioară din curtea spitalului și la instalația punctului termic. Mai mult, s-a constatat necesitatea efectuării unor reglaje în punctul termic", reiese din comunicat.

Pentru remedierea situației în cel mai scurt timp, echipele RADET au realizat toate manevrele și reglajele aferente, chiar dacă acestea reveneau spitalului conform contractului, a menționat PMB. În jurul prânzului, situația a fost remediată, parametrii de furnizare crescând și ajungând după-amiază la valorile normale conform setărilor.

Gabriela Firea a anunțat, luni dimineața, că l-a demis pe managerul Spitalului Colentina , invocând faptul că pacienții și personalul medical au fost nevoiți să stea în frig. Primarul general a precizat că nu a fost respectat contractul de management și nu au fost asigurate condiții normale pentru toți pacienții.

Ulterior, directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu, a declarat că saloanele nu au fost încălzite din cauza unei avarii. "A fost o avarie, dar care nu ține de spitalul nostru, ci de RADET. Au venit echipele pentru a remedia situația. Sunt și acum prezente în curte. Din câte știu, s-a remediat în decurs de câteva ore. Avem un punct termic al RADET în curtea spitalului, care este comun cu Institutul Matei Balș. Pot să spun că este în proprietatea și exploatarea Institutului Matei Balș", a explicat Ionescu.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...