Pogonaru (AOAR): Modelul de dezvoltare bazat pe capitalul străin și-a atins limitele; să ne concentrăm pe puterile noastre

Pogonaru (AOAR): Modelul de dezvoltare bazat pe capitalul străin și-a atins limitele; să ne concentrăm pe puterile noastre

Modelul de dezvoltare bazat în primul rând pe capitalul străin și-a atins limitele, iar economia românească trăiește un mare moment de schimbare a modelului de afaceri, a declarat, vineri, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, la a doua ediție a "Banii Tăi Expo".

"Din punct de vedere al mediului de afaceri cred că în momentul de față economia României trăiește un mare moment de schimbare a modelului de afaceri. Cred că modelul de dezvoltare bazat în primul rând pe capitalul străin și-a atins limitele. Este foarte bun, a fost foarte bun dar haideți să recunoaștem că am ajuns la anumite limite. Acum trebuie să ne concentrăm pe ce putem face noi, pe puterile noastre inclusiv pe mobilizarea capitalului local", a spus Pogonaru.

El este de părere că în acest moment capitalul românesc se irosește.

"Trebuie să recunoaștem că nu mai putem continua să ne bazăm numai pe capital străin, dar să recunoaștem că ceea ce se întâmplă în momentul de față cu irosirea capitalului românesc, fie el că se află sub managementul fondurilor de pensii, că este vorba de capitalul de retail care nu este mobilizat, este un lucru foarte rău. Uneori am impresia că trăim un moment de schimbare precum 'Marea Glaciațiune', în ceea ce privește modelul de dezvoltare pe piața românească. Vedem pe de o parte oameni care sunt conștienți de acest lucru și încearcă prin astfel de evenimente (Banii Tăi Expo n.r.) să se adapteze, dar vedem pe de altă parte hărțuieli continue între Dinozauri și Cowboy pe piața de capital care nu ajută pe nimeni și care în niciun caz nu sunt menite să crească credibilitatea mediului de afaceri", a mai afirmat oficialul AOAR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Imaginea asta e România...