Poliția belgiană a făcut publică o fotografie cu banii găsiți în reședința Evei Kaili

Poliția belgiană a făcut publică o fotografie cu banii găsiți în reședința Evei Kaili

Poliția belgiană a făcut, marți, publică o fotografie cu suma confiscată în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul eurodeputatei Eva Kaili, care a fost arestată , vineri seara, la Bruxelles, într-o anchetă pentru spălare de bani şi corupţie, conform BBC.

Eva Kaili a fost arestată, vineri seara, la Bruxelles. FOTO Profimedia

Potrivit BBC, fotografia făcută publică de poliția belgiană arată grămezi de bancnote în valoare de 200, 50, 20 și 10 euro. Aceasta vine după ce eurodeputata a afirmat că nu a primit mită din partea Qatarului.

Banii găsiți în casa Evei Kaili.

Banii găsiți în casa Evei Kaili. Foto: Twitter

Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi”, a afirmat avocatul acesteia, Michalis Dimitrakopoulos.

Procurorii au realizat o serie de percheziții în Italia și Bruxeless, în cazul de corupție din Parlamentul European, găsind în total 1,5 milioane de euro în două locuințe și într-o valiză, dintre care 600.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi.

În plus, alți 150.000 de euro au fost descoperiți în apartamentul unui europarlamentar și încă 750.000 de euro într-o valiză dintr-o cameră de hotel din Bruxelles.

Eurodeputată din 2014, Eva Kaili, în vârstă de 44 de ani, este suspectată că a fost plătită de Qatar pentru apărarea intereselor acestui emirat care organizează în aceste zile Campionatul Mondial de Fotbal.

Alte trei persoane, printre care şi partenerul său de viaţă, au fost încarcerate în această anchetă, în timp ce tatăl său, reţinut vineri, a fost eliberat între timp.

Eva Kaili a fost demisă , marți, din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?