Poliţia Capitalei: Cercetarea în cazul Şoşoacă - jurnalişti italieni s-a făcut cu respectarea procedurilor în vigoare

Poliţia Capitalei: Cercetarea în cazul Şoşoacă - jurnalişti italieni s-a făcut cu respectarea procedurilor în vigoare

Poliţia Capitalei a transmis, marţi, în replică la relatările din presa italiană cu privire la conflictul avut de senatoarea Diana Şoşoacă cu o echipă de televiziune din peninsulă, că la efectuarea cercetărilor s-a respectat legislaţia penală, iar reprezentanţi ai Ambasadei Italiei la Bucureşti au fost prezenţi la demararea activităţilor şi au asigurat un translator.

"Având în vedere poziţia publică a unor jurnalişti din Italia, toate aspectele, aşa cum sunt formulate în actele procesual penale, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, structura competentă material. Reprezentanţii Ambasadei Republicii Italia în România au fost prezenţi la demararea activităţilor de cercetare şi au sprijinit demersurile legale prin asigurarea translatorului care a participat la activităţi, aşa cum este prevăzut în materia legislaţiei penale. Orice alte opinii ar fi de natură a afecta cercetările, fapt pentru care menţionăm că au fost respectate procedurile în vigoare, proceduri prevăzute de legislaţia ţării noastre", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, transmis AGERPRES.

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112 , vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate.

Potrivit procurorilor, poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului, însă soţul senatoarei l-ar fi agresat pe unul dintre agenţi.

Dumitru Şoşoacă a fost chemat luni la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar , pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj.

"La data de 10 decembrie, în jurul orei 16,00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice", a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Diana Şoşoacă a fost şi ea, luni, în faţa Parchetului, împreună cu mai mulţi susţinători, aceştia din urmă având altercaţii cu jurnaliştii prezenţi la faţa locului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?