Poliția Capitalei precizează că a răspuns tuturor solicitărilor legate de dosarul coloanelor oficiale

Poliția Capitalei precizează că a răspuns tuturor solicitărilor legate de dosarul coloanelor oficiale

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a răspuns tuturor solicitărilor DNA în legătură cu cercetările din dosarul coloanelor oficiale.

''La 10.05.2016, DGPMB a răspuns tuturor solicitărilor DNA în legătură cu cercetările efectuate în dosarul 905/P/2015, fiind puse la dispoziția unității de parchet toate informațiile, datele și documentele solicitate. În continuare, în interesul soluționării cauzei penale Poliția Capitalei va pune la dispoziția DNA orice document și va răspunde cât mai operativ posibil tuturor cererilor'', se arată într-un răspuns al Poliției Capitalei, la solicitarea AGERPRES.

Precizarea vine în contextul în care, luni, ministrul Justiției, Raluca Prună, a susținut, într-un interviu la Europa FM, că ministrul de Interne, Petre Tobă, ar trebui să explice dacă și de ce întârzie să trimită documentele cerute de procurorii DNA în dosarul în care fostul ministrul Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru folosirea ilegală a coloanelor oficiale.

''Nu eu trebuie să vorbesc cu domnul ministru Tobă. Din moment ce cererea doamnei procuror șef Kovesi a fost sau a făcut afirmații publice, cred că e datoria Ministerului de Interne să explice dacă a avut într-adevăr întârzieri, de ce sunt aceste întârzieri și să discute direct cu parchetele. Cred că discuția trebuie să aibă loc între ministrul de Interne și procurorul șef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că domnul Tobă a auzit de această cerere și va face în așa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte, despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA'', a declarat Raluca Prună.

Pe 10 mai, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, afirma că dosarul privind folosirea coloanelor oficiale , în care sunt cercetați fostul vicepremier Gabriel Oprea și fostul procuror general Tiberiu Nițu, este aproape de finalizare, dar încă se așteaptă răspunsuri de la alte instituții.

Șefa DNA spunea că răspunsurile așteptate trebuie să vină de la Ministerul de Interne, instituție căreia i s-a solicitat calcularea prejudiciului.

"Noi am reținut în dosar comiterea unei infracțiuni de abuz în serviciu, care are și un prejudiciu. În prezent, așteptăm ca structurile Ministerului de Interne să ne calculeze contravaloarea acestui prejudiciu", susținea Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina