Poliţia de Frontieră: 13.000 de refugiaţi ucraineni au intrat joi în România; aproape 470.000 de la începutul crizei

Poliţia de Frontieră: 13.000 de refugiaţi ucraineni au intrat joi în România; aproape 470.000 de la începutul crizei

Poliţia de Frontieră informează că, joi, prin punctele de frontieră, au intrat în România 59.642 de persoane, dintre care 13.000 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 14,9% faţă de ziua precedentă).

Conform unui comunicat al IGPF, joi, în interval de 24 de ore, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.448 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.094 cetăţeni ucraineni (scădere cu 20,6%).

De la declanşarea acestei crize, până joi, ora 24,00, au intrat în România 469.284 cetăţeni ucraineni.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO



În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse si la frontiera terestra, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”