Poliţia de Frontieră: 13.534 de cetăţeni ucraineni au intrat în România miercuri, în creştere faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră: 13.534 de cetăţeni ucraineni au intrat în România miercuri, în creştere faţă de ziua precedentă

"În data de 10.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 244.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 57.900 mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România, au fost 117.372 de persoane, dintre care 13.534 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 24,24 % faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 09.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.887.142 cetăţeni ucraineni", a transmis, joi, Poliţia de Frontieră.

Conform sursei citate, controlul de frontieră la intrarea în România se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 66 de fapte ilegale (28 de infracţiuni şi 38 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini şi au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 8.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea 62 cetăţeni români, din diferite motive legale.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko