Poliţia din Los Angeles nu a considerat-o pe Amber Heard victimă a violenţei conjugale (martori proces)

Poliţia din Los Angeles nu a considerat-o pe Amber Heard victimă a violenţei conjugale (martori proces)

Poliţia din Los Angeles nu a considerat că actriţa Amber Heard a fost victimă a violenţei conjugale când s-a prezentat, în urma unei altercaţii între cei doi soţi în 2016, la apartamentul pe care aceasta îl împărţea cu actorul Johnny Depp, relatează EFE.

Într-o nouă zi a procesului care îi aduce faţă în faţă pe cei doi actori, judecătorul comitatului Fairfaix (Virginia, SUA) a proiectat o declaraţie video a agentului Melissa Sáenz, care s-a prezentat la domiciliul celor doi soţi după primirea unei apel de urgenţă.

"Nu am identificat-o ca victimă a violenţei domestice", a răspuns poliţista când a fost întrebată de ce nu a activat protocolul de violenţă domestică (care în SUA se aplică şi în cazul violenţe masculine).

Potrivit lui Sáenz, vizita agenţilor la domiciliul pe care cei doi actori îl aveau în centrul oraşului Los Angeles a durat mai puţin de 20 de minute şi a avut loc în seara de 21 mai 2016, dată la care Amber Heard susţine că a fost lovită de Johnny Depp.


Foto: (c) BRENDAN SMIALOWSKI POOL/EPA


După vizita agenţilor, Poliţia din Los Angeles (LAPD) a închis cazul considerând nu a fost comisă nicio "infracţiune", a susţinut Melissa Sáenz, care a precizat că nu au fost făcute fotografii la faţa locului.

La interogatoriul care a fost înregistrat la 31 martie 2021, avocaţii lui Heard au prezentat poze în care actriţa avea chipul înroşit şi care se presupune că fuseseră făcute în seara respectivă, însă agenta Sáenz a insistat că în acea seară nu au fost consemnate "semne de violenţă". "Poate fi de la plâns, faţa se înroşeşte", a spus ea.

Declaraţia intervine la o zi după ce Depp şi-a încheiat cele patru zile de mărturii în care s-a apărat susţinând că "nu a lovit niciodată vreo femeie" şi s-a prezentat el însuşi drept o victimă a violenţei conjugale, subliniind că a fost atacat de multe ori de Heard.

Depp, care s-a prezentat la proces în costum, cămaşă neagră şi ochelari de soare, a fost ovaţionat de publicul aflat în sală, majoritatea fani ai actorului, unii veniţi de foarte departe, precum Australia, potrivit presei locale.


Foto: (c) BRENDAN SMIALOWSKI POOL/EPA


A fost prezentă în sală şi Amber Heard, ale cărei declaraţii sunt aşteptate săptămânile următoare.

Actorul o acuză pe fosta soţie de defăimare şi îi cere 50 de milioane de dolari ca daune morale, în timp ce actriţa îi pretinde lui Depp suma de 100 de milioane de dolari pentru montarea unei campanii de prejudiciere a imaginii sale.

În 2020, Johnny Depp a pierdut un proces la Londra intentat tabloidului britanic The Sun pentru un articol care îl califica pe actor, drept "un agresor de femei".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...