Poliția londoneză anunță reținerea lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu

Poliția londoneză anunță reținerea lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pe numele căruia era emis un mandat de arestare în lipsă, a fost reținut luni de poliția londoneză, potrivit unui anunț postat pe site-ul Poliției metropolitane din Londra.

* Fiul lui Dan Adamescu, în custodia poliției londoneze (surse)

Bogdan Alexander Adamescu, cetățean român în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul la Monaco, a fost reținut la Londra în baza unui mandat de arestare în lipsă emis de judecătorii români pentru infracțiuni de corupție.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu va apărea marți, 14 iunie, în fața Tribunalului de magistrați din Westminster.

În luna martie, procurorii DNA au înaintat Tribunalului București propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracțiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București — Secția VII Civilă pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...