Polițist-vedetă, pe Youtube: „Șefa mea mă crede sclav și refuză să-mi aprobe concediul”. Reacția IPJ Bihor VIDEO

Polițist-vedetă, pe Youtube: „Șefa mea mă crede sclav și refuză să-mi aprobe concediul”. Reacția IPJ Bihor VIDEO

Un polițist-vlogger din Oradea, care are peste 140.000 de fani pe Youtube, a realizat o înregistrare în care își acuză șefa directă că refuză să îi aprobe concediul de odihnă la care are dreptul legal.

Tavi Perțea, un fost polițist rutier din Bihor, mutat între timp la Biroul de Protecție a Animalelor, a devenit cunoscut datorită canalului său de Youtube în care le explică șoferilor, pe înțelesul lor, prevederile din Codul Rutier.

În ultima postare de pe canalul său de Youtube, Tavi Perțea o acuză pe șefa sa directă că a refuzat să îi aprobe o zi de concediu de odihnă la care are dreptul. Polițistul spune că avea nevoie de ziua liberă pentru a avea grijă de fiica sa de trei ani, soția sa fiind la serviciu.

„Dumnezeu mi-e martor că am evitat pe cât posibil să se ajungă aici și probabil știți că nu mi-a plăcut să-mi spăl rufele cu cineva în public și nu ăsta a fost scopul canalului de Youtube. Doar că acuma s-a depășit o anumită limită și efectiv sunt foarte nervos și cred eu că toate lucrurile trebuie să se oprească atunci când ajung la fiica mea, iar când fiică-mea are de suferit sunt dispus să fac lucruri pe care în mod normal nu le-aș face, așa cum este acest vlog”, a spus polițistul în deschiderea vlogului.

„Eu mi-am cerut dreptul meu legal la concediu”

Concret, Perțea susține că s-a mutat de la Rutieră la Protecția Animalelor pentru a avea program de opt ore, având o fiică de trei ani și soție care lucrează în schimburi. Polițistul susține că, deși are program de opt ore, are zile în care asigură „permanența”, adică atunci când este liber este pregătit oricând să meargă la cercetări la fața locului la orice oră este nevoie.

Polițistul spune că șefa sa i-a respins cererea de concediu pentru că nu are cine să asigure „permanența”. Mai exact, spune Perțea, șefa Biroului Protecția Animalelor i-a spus că poate să își ia concediu dacă își găsește înlocuitor pentru „permanență”.

Polițistul-vlogger Tavi Perțea FOTO Youtube (captură)

„ Am spus frumos că n-am cum să caut om în loc pentru că nu conduc acest birou și nu eu trebuie să mă ocup să fie om la permanență. Este treaba ei. Eu mi-am cerut dreptul meu legal de concediu”, a spus polițistul care a anunțat că este nevoit să își ia fiica de trei ani cu el la birou și să o lase cu altcineva dacă trebuie să meargă pe teren.

„Eu mâine n-am cu cine să las fata și eu mâine duc fata cu mine și asta pentru mine este umilință, este o bătaie de joc pentru că-mi expui fata la niște medii la care eu nu vreau să o expun. Îmi expui fata la niște pericole și cu asta nu pot fi de acord”, s-a mai revoltat polițistul bihorean, care a anunțat că va sesiza inclusiv Inspectoratul General al Poliției Române.

Cum răspunde IPJ Bihor

Contactat de corespondentul „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că şefii instituţiei au dispus verificarea aspectelor sesizate de colegul său.

„În urma apariției postării în mediul online, șeful Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, la finalizarea cărora vor fi dispuse măsuri legale în consecință", a spus, vineri, Fărcuţa.

Până la urmă, Perţea nu a mai fost obligat să-şi ducă fetiţa la serviciu, iar vineri a avut, deja, discuţii cu conducerea Poliţiei Bihor pe problema concediilor.

Anunţul l-a făcut chiar el pe contul de Instagram.

„Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Dar e doar vârful aisbergului", a mai spus poliţistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990