Poliţişti ucişi în Germania: Doi suspecţi reţinuţi

Poliţişti ucişi în Germania: Doi suspecţi reţinuţi

Doi suspecţi au fost reţinuţi după moartea a doi poliţişti în Germania în timpul unui control rutier, a anunţat luni poliţia, citată de AFP.

Unul dintre suspecţi este un bărbat de 38 de ani, vizat de un mandat de urmărire. Identificarea sa a intervenit la câteva ore după uciderea a doi poliţişti în cursul dimineţii în regiunea Renania-Palatinat (vest), a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

El a fost arestat de forţele speciale de intervenţie la Sulzbach, regiunea Saar.

Un alt suspect, de 32 de ani, a fost de asemenea arestat fără să opună rezistenţă, potrivit serviciilor de anchetă, care nu au oferit mai multe detalii în această etapă a investigaţiilor.

O amplă operaţiune de căutare a fost declanşată luni dimineaţă după uciderea cu o armă de foc - într-un incident al cărui mobil urmează să fie stabilit - a doi poliţişti în timpul unui control rutier.

Cei doi agenţi de poliţie - un bărbat de 29 de ani şi o tânără de 24 - au fost ucişi în jurul orei locale 04:20 (03:20 GMT) pe un drum de ţară în apropiere de Kusel, un oraş situat în apropiere de Kaiserslautern, în landul Renania- Palatinat (vest), vecin cu landul Saarland.

Această crimă a provocat stupoare în Germania, unde crimele împotriva poliţiştilor sunt relativ rare: ministrul de interne, Nancy Faeser, a evocat o "execuţie".

Potrivit site-ului de internet al cotidianului Bild, poliţiştii au fost împuşcaţi în cap de braconieri. Ei au trimis un mesaj radio cu puţin timp înainte de tragedie, indicând că au oprit un vehicul suspect care transporta vânat în portbagaj.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /