Polițiștii au confiscat în ultimele două săptămâni importante cantități de droguri

Polițiștii au confiscat în ultimele două săptămâni importante cantități de droguri

Poliția Română a efectuat, în ultimele două săptămâni, peste 200 de percheziții, în urma cărora au fost ridicate kilograme de droguri și substanțe psihoactive (canabis, hașiș, masă vegetală, cocaină, heroină, MDMA, amfetamină, LSD), o sabie și o armă, zeci de telefoane mobile, laptop-uri, tablete și aproape 200 de medii de stocare.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 28 octombrie — 11 noiembrie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 56 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

În cadrul investigațiilor, pentru probarea activității infracționale a 348 de persoane bănuite, polițiștii au efectuat 203 percheziții ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 92 de persoane au fost reținute sau arestate, iar față de alte 29 a fost luată măsura controlului judiciar.

De asemenea, au fost confiscate 16 laptop-uri, 47 HDD, 4 tablete, o cameră foto, 62 de telefoane mobile, 182 medii de stocare, 50 cartele SIM, 15 bile de cauciuc, o sabie și o armă.

În plus, au fost ridicate 1,421 kg de canabis, 1,259 kg de hașiș, 2,210 kg de masă vegetală, 322 de grame de substanțe psihoactive, 126 de grame de cocaină, 13 doze de heroină, 11 grame de MDMA, 207 grame de amfetamină, 5 doze LSD, 333 de comprimate, 20 plicuri cu diverse tipuri de droguri, 11 cântare folosite la cântărirea drogurilor, 5 grindere și sumele de 78.053 de lei, 30.105 euro și 60 lire sterline.

La acțiunile desfășurate au participat aproape 500 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?