Poliţiştii au încercat să îl oprească pe deţinutul evadat de la Jilava cu focuri de armă

Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a încerca să îl oprească pe Valeriu Constantin Azamfirei - deţinutul evadat joi de la Penitenciarul Jilava.

Deţinutul a fost atacat şi de câinii de pază dintr-un depozit de fier vechi în care a încercat să se ascundă, însă a reuşit să fugă.

"Evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deţinutului de la un punct de lucru, după ce deţinuţii din schimbul 2 au fost reintroduşi în penitenciar. Deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin a forţat dispozitivul de siguranţă şi a escaladat mai multe garduri, asupra lui făcându-se uz de armă. Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertisment şi foc asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut", precizează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, deţinutul evadat a fost oprit, după o perioadă de timp, de către o patrulă de poliţie care nu era informată despre evadare, el având un comportament suspect.

Având în vedere că nu s-a putut legitima, evadatul a fugit şi, fiind urmărit de poliţişti, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi.

"În curtea depozitului acesta a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit, prilej cu care şi-a abandonat o geacă de culoare maro, cu urme de sânge. În urmărire, poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini, fiind ulterior şi prezentaţi la spital pentru îngrijiri medicale, şi au pierdut urma evadatul", se arată în comunicatul citat.

În noaptea de miercuri spre joi, un deţinut condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, în regim semideschis, a evadat din Penitenciarul Jilava, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare.

Conform unui comunicat remis joi dimineaţa de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti Jilava, comisar şef Cristian Erving Micu, în vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţia de Frontieră, DGPMB, IPJ Călăraşi.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele ce au dus la producerea evenimentului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut