Polonezii marchează opt ani de la tragedia de la Smolensk, în care a murit fostul preşedinte Lech Kaczynski

Polonezii marchează opt ani de la tragedia de la Smolensk, în care a murit fostul preşedinte Lech Kaczynski

Polonezii au marcat marţi opt ani de la tragedia aviatică de la Smolensk (vestul Rusiei), în care şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care preşedintele de la acea vreme al Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa, şi alţi înalţi oficiali polonezi, relatează agenţia PAP.

O slujbă religioasă în memoria victimelor a fost oficiată marţi dimineaţă la catedrala Wawel din Varşovia, după care participanţii, printre care şi preşedintele Andrzej Duda, s-au îndreptat spre Palatul Prezidenţial unde au depus coroane de flori la plăcile comemorative în onoarea victimelor dezastrului aerian de la 10 aprilie 2010.

În cursul după-amiezii, în piaţa Pilsudskiego din capitala poloneză va fi dezvelit un monument în memoria victimelor. De asemenea, va fi pusă piatra de temelie a unei statui a fostului preşedinte Lech Kaczynski, în faţa garnizoanei din Varşovia.

La 10 aprilie 2010, zeci de oficiali civili şi militari polonezi au decedat atunci când avionul în care se aflau s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei. Delegaţia poloneză se îndrepta spre Katyn pentru a participa la o ceremonie de marcare a 70 de ani de la masacrul din 1940, când circa 22.000 de prizonieri de război polonezi au fost ucişi de forţele sovietice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...