Polonia a primit 1,95 milioane de refugiaţi din Ucraina în ultimele trei săptămâni

Polonia a primit 1,95 milioane de refugiaţi din Ucraina în ultimele trei săptămâni

Polonia a primit 1,95 milioane de refugiaţi din Ucraina de la declanşarea invaziei militare ruse, în urmă cu trei săptămâni, a anunţat joi poliţia de frontieră poloneză, relatează DPA.

Noile date includ 60.000 de sosiri procesate miercuri, în scădere cu 11% faţă de ziua anterioară.

Deocamdată nu există informaţii oficiale referitoare la numărul refugiaţilor ucraineni rămaşi în Polonia şi a celor care s-au îndreptat spre alte state din Uniunea Europeană după ce au intrat pe teritoriul polonez.

Ministerul de Interne german a anunţat joi că a înregistrat 187.428 sosiri de persoane din Ucraina după data de 24 februarie, când forţele ruse au început să invadeze Ucraina. Majoritatea acestor persoane sunt femei şi copii.

Numărul real este probabil mai mare, întrucât Germania îi înregistrează doar pe cei detectaţi de poliţie în locuri precum frontiera germano-austriacă, în gări sau în trenuri.

Germania nu efectuează controale constante de-a lungul frontierelor cu state UE precum Polonia, iar ucrainenii pot intra fără viză. Deocamdată nu este clar câţi dintre refugiaţii ucraineni au călătorit mai departe din Germania pentru a-şi întâlni familiile sau prietenii în alte ţări.

În capitala ungară, Budapesta, au sosit miercuri cu trenul 3.329 de persoane, printre care 971 copii, care fug de războiul din Ucraina, potrivit website-ului poliţiei ungare, transmite MTI.

În majoritatea cazurilor este vorba despre persoane care se adăpostesc la rude din Budapesta, în timp ce autorităţile ungare şi organizaţii umanitare au pregătit mijloace de transport şi spaţii de locuit pentru 59 de persoane, inclusiv 37 de copii.

Ofiţeri de poliţie sunt desfăşuraţi în gările Keleti şi Nyugati pentru a gestiona fluxul de refugiaţi. Ei lucrează în cooperare cu autoritatea ungară pentru gestionarea crizelor, biroul de imigraţie, compania feroviară naţională MAV, societatea de transport din Budapesta şi organizaţii umanitare.

Peste 3 milioane de persoane au părăsit Ucraina după 24 februarie, conform datelor Naţiunilor Unite. Majoritatea rămân iniţial în ţări vecine, precum Polonia şi România care au fiecare frontiere terestre de peste 500 de kilometri lungime cu Ucraina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu