Polonia acuză o incursiune armată dinspre Belarus şi îl convoacă pe însărcinatul cu afaceri al acestei ţări

Polonia acuză o incursiune armată dinspre Belarus şi îl convoacă pe însărcinatul cu afaceri al acestei ţări

Ministerul de Externe polonez a anunţat miercuri că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei Belarusului, guvernul de la Varşovia acuzând că pe teritoriul polonez a avut loc o incursiune dinspre Belarus a unor persoane înarmate şi care purtau uniforme, incident calificat drept ''provocare'' de serviciile speciale poloneze, relatează AFP.

Acest incident, care s-a produs în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, survine în contextul unui val fără precedent de migranţi veniţi mai ales din Orientul Mijlociu şi care pătrund dinspre Belarus în Polonia, Letonia şi Lituania, val migrator orchestrat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko ca represalii pentru sancţiunile europene.

''Polonia este hotărâtă să-şi protejeze propriile frontiere şi frontierele externe ale UE'', afirmă MAE polonez într-un comunicat în care a anunţat convocarea şefului misiunii diplomatice a Belarusului.

Acesta a mai fost convocat la MAE polonez şi în octombrie, atunci după ce asupra unor soldaţi polonezi au fost trase focuri de armă la frontieră dinspre Belarus.

Pentru a opri afluxul de migranţi Polonia a trimis mii de militari la graniţa cu Belarus, unde a ridicat un gard de sârmă ghimpată şi a instituit starea de urgenţă în zonă, aprobând recent şi ridicarea unui zid acolo. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?