Polonia extinde măsurile anti-COVID-19 în contextul unui număr record de spitalizări

Polonia extinde măsurile anti-COVID-19 în contextul unui număr record de spitalizări

Polonia va extinde până pe 18 aprilie aplicarea măsurilor anti-COVID-19 aflate în vigoare, întrucât presiunea asupra sistemului sanitar rămâne ridicată, a precizat miercuri ministrul Sănătăţii din această ţară, informează DPA.

Situaţia în spitale este ''foarte dificilă'', presiunea fiind în special vizibilă în regiunea industrială Silesia (sud), a afirmat Adam Niedzielski cu prilejul unei conferinţe de presă la Varşovia.

Un număr record de aproape 34.700 de persoane sunt spitalizate şi urmează un tratament împotriva COVID-19, potrivit statisticilor publicate miercuri. Peste 3.300 de pacienţi necesită ventilaţie artificială.

În multe cazuri, au fost create locuri suplimentare pentru pacienţii COVID-19 în detrimentul saloanelor care tratează pacienţi cu alte afecţiuni.

După o perioadă în care numărul noilor infectări a depăşit 30.000 de cazuri pe zi, Polonia a raportat recent bilanţuri zilnice mai scăzute, cu toate că numărul testelor a fost de asemenea mai redus în perioada sărbătorilor de Paşte.

Miercuri, au fost raportate aproape 15.000 de cazuri noi de coronavirus şi 638 de decese asociate COVID-19. Bilanţul total al deceselor a ajuns la 55.703.

Scăderea uşoară a numărului de cazuri înregistrată recent nu este cu toate acestea suficient de accentuată pentru a garanta relaxarea restricţiilor, a spus Niedzielski.

La sfârşitul lui martie, Polonia a permis accesul în magazine unui număr limitat de persoane, a închis saloanele de coafură şi cosmetică, precum şi grădiniţele şi centrele de îngrijire.

Hotelurile, piscinele, sălile de fitness şi complexele sportive în aer liber au fost închise pentru public la o dată anterioară. Şcolile oferă doar cursuri de la distanţă. Restaurantele pot oferi doar mâncare la pachet şi livrări la domiciliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina