Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea diplomatului său din Rusia

Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea diplomatului său din Rusia

Polonia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea unui diplomat polonez din Sankt-Petersburg care a fost acuzat că a luat parte la proteste împotriva condamnării la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat Ministerul de Externe polonez, relatează Reuters şi dpa.

Decizia Rusiei "va agrava şi mai mult criza din relaţiile bilaterale", a precizat MAE polonez într-un comunicat.

În replică la acţiunea Rusiei, Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, pe care l-a informat că diplomatul în cauză "nu făcea decât să-şi îndeplinească obligaţiile profesionale" în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

''Partea poloneză se aşteaptă ca autorităţile ruse să corecteze această decizie eronată'', a mai indicat Ministerul de Externe în comunicat. ''În caz contrar, Polonia îşi arogă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare'', menţionează sursa citată.

Rusia a anunţat vineri expulzarea unor diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, informează Reuters. Ministerul de Externe rus a declarat într-un comunicat că Moscova consideră inacceptabile acţiunile diplomaţilor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?