Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea diplomatului său din Rusia

Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea diplomatului său din Rusia

Polonia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea unui diplomat polonez din Sankt-Petersburg care a fost acuzat că a luat parte la proteste împotriva condamnării la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat Ministerul de Externe polonez, relatează Reuters şi dpa.

Decizia Rusiei "va agrava şi mai mult criza din relaţiile bilaterale", a precizat MAE polonez într-un comunicat.

În replică la acţiunea Rusiei, Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, pe care l-a informat că diplomatul în cauză "nu făcea decât să-şi îndeplinească obligaţiile profesionale" în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

''Partea poloneză se aşteaptă ca autorităţile ruse să corecteze această decizie eronată'', a mai indicat Ministerul de Externe în comunicat. ''În caz contrar, Polonia îşi arogă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare'', menţionează sursa citată.

Rusia a anunţat vineri expulzarea unor diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, informează Reuters. Ministerul de Externe rus a declarat într-un comunicat că Moscova consideră inacceptabile acţiunile diplomaţilor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu