Polonia: Premierul Mateusz Morawiecki a anunţat suprimarea a 17 posturi de ministru adjunct în cadrul guvernului

Polonia: Premierul Mateusz Morawiecki a anunţat suprimarea a 17 posturi de ministru adjunct în cadrul guvernului

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat luni suprimarea a 17 posturi de ministru adjunct în cadrul guvernului său, acuzat că este prea generos cu atribuirea de funcţii ministeriale, relatează AFP.

'Am anunţat deja demisia a cinci persoane. Cu schimbările adoptate astăzi, se ajunge la 17 viceminiştri' mai puţin, a declarat jurnaliştilor Morawiecki.

Şeful guvernului polonez nu a precizat câţi dintre aceştia vor părăsi în mod real structurile guvernamentale, nici numărul celor care vor fi doar mutaţi pe alte posturi, nici ce economii ar aduce la buget desfiinţarea acestor funcţii.

Morawiecki şi-a motivat deciziile prin voinţa de a 'consolida activităţile' cabinetului său, care avea recent aproape 120 de miniştri, miniştri adjuncţi şi secretari de stat, între care 21 de miniştri.

Decizia sa de a reduce echipa guvernamentală cu 20% până la 25% survine ca urmare a informaţiilor transmise pe larg în mass-media locale cu privire la o serie de 'prime de sfârşit de an' de până la aproape 20.000 de euro acordate miniştrilor cabinetului conservator. Aceasta dezvăluire a provocat numeroase critici împotriva puterii.

Morawiecki a suspendat recent primele acordate miniştrilor, a subliniat purtătoarea sa de cuvânt, Joanna Kopcinska.AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...