Polonia: Pronostic rezervat în cazul primarului Gdanskului, înjunghiat la un concert de caritate

Polonia: Pronostic rezervat în cazul primarului Gdanskului, înjunghiat la un concert de caritate

Pronosticul medical privind viaţa şi starea de sănătate a primarului marelui port polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, grav rănit cu un cuţit duminică seara şi care a pierdut foarte mult sânge, rămâne 'incert', a declarat şeful serviciilor de sănătate poloneze, citat de agenţia de presă PAP.

Adamowicz 'rămâne conectat la aparate, el se află într-o stare foarte gravă şi pronosticul privind viaţa şi starea sa de sănătate este incert', a afirmat medicul Jerzy Karpinski, citat de AFP. El a indicat că primarul, de 53 de ani, a pierdut o 'cantitate imensă' de sânge, ceea ce a dus la hipoxie (o scădere a nivelului de oxigen din sânge).

'Lipsa de oxigen în tot organismul, daunele pe care aceasta le provoacă tuturor ţesuturilor ne face să aşteptăm şi să ne păstrăm speranţa', a spus în continuare medicul.

Duminică seara, primarului rănit i-au fost administrate 41 de unităţi de sânge.

'Primarul este un bărbat relativ tânăr, viguros, fără probleme. Să sperăm că organismul său va reuşi să reziste şi îşi va reveni', a mai spus medicul citat, adăugând că următoarele 15-20 de ore sunt decisive. 'După această perioadă, vom putea şti care este situaţia', a adăugat el.

Înjunghiat în timpul unui concert caritabil, în faţa a mii de spectatori, Adamowicz a fost grav rănit la inimă, în diafragmă şi abdomen.

Agresorul său, un locuitor de 27 de ani din Gdansk, care tocmai a ieşit din închisoare, unde a stat mai mult de cinci ani pentru jafuri bancare, a fost reţinut imediat. Înainte de a fi arestat, el a declarat că vrea să se răzbune, afirmând că a fost băgat după gratii şi a fost 'torturat' de către partidul centrist Platforma Civică (PO, în prezent în opoziţie, aflată la putere la vremea respectivă). Acest partid a sprijinit candidatura lui Adamowicz, în cadrul alegerilor municipale din toamna trecută. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…