Polonia refuză primirea unui grup de solicitanți de azil ceceni

Polonia refuză primirea unui grup de solicitanți de azil ceceni

Circa 200 de solicitanți de azil ceceni au ridicat o tabără la frontiera dintre Belarus și Polonia, unde așteaptă să li se permită intrarea pe teritoriul polonez, dar ministrul de interne al guvernului de la Varșovia, Mariusz Blaszczak, a precizat că frontiera 'este închisă' și acești solicitanți de azil nu vor fi primiți, transmite agenția EFE.

Într-o declarație acordată miercuri postului TVN24, el a subliniat că Polonia nu va ceda presiunilor acelora care doresc să creeze o criză migratorie și va rămâne fidelă politicii sale. Oficialul polonez a mai amintit că în Cecenia nu mai este război și a asigurat că situația în această regiune rusă este diferită de cea din urmă cu câțiva ani, prin urmare nu există niciun motiv întemeiat pentru ca respectivii ceceni să fie considerați refugiați.

Conform portalului de știri belarus tut.by, circa 200 de ceceni, inclusiv femei, copii și bătrâni, așteaptă în orașul Terespol din Belarus să fie primiți în Polonia și să li se acorde acolo statutul de refugiat.

Acești cetățeni ruși de origine cecenă solicită azil în Uniunea Europeană invocând practicile opresive și violente ale liderului cecen, Ramzan Kadîrov, susținut de Moscova.

Însă, în opinia ministrului polonez de interne, obiectivul real al acestor persoane este să ajungă în vestul Europei și să creeze o nouă rută pentru migrația musulmanilor în Europa.

Referindu-se tot la problema migrației, ministrul Mariusz Blaszczak a menționat că guvernul de la Varșovia susține ajutorarea victimelor războaielor în țările lor de origine, sporirea asistenței umanitare și sprijinirea cu resurse a taberelor de refugiați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor