Pompierul care a murit în incendiul de la Jilava, decorat post-mortem de președintele Iohannis

Pompierul care a murit în incendiul de la Jilava, decorat post-mortem de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Ion Răzvan-Dumitru Luchian, pompierul care a murit în timp ce acționa pentru stingerea incendiului de la Jilava.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a conferit post-mortem Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Ion Răzvan-Dumitru Luchian, "în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă pe timpul executării misiunii de limitare a propagării și de lichidare a unui incendiu produs în localitatea Jilava, județul Ilfov, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem".

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Luni dimineața, un incendiu a izbucnit la fabrica de încălțăminte din Jilava , fiind afectată o suprafață de aproximativ 2.000 mp. În incendiu a murit și unul dintre pompierii care acționau pentru stingerea focului. Ion Răzvan-Dumitru Luchian a fost prins sub dărâmături, după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbușit.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...