Pompiliu Popescu nu crede în coincindențe în cazul de dopaj al Simonei Halep

Pompiliu Popescu nu crede în coincindențe în cazul de dopaj al Simonei Halep

Pompiliu Popescu, medicul echipei naționale de fotbal a României timp de 27 de ani, a declarat că nu este vorba de o greșeală la un asemenea nivel, el precizând că niciun medic nu ar încuraja un sportiv să ia un astfel de medicament, însă acest lucru îl poate face un antrenor.

Pompiliu Popescu nu crede în coincindențe în cazul de dopaj al Simonei Halep

„Folosirea ei (roxadustat) face ca sportivul să fure în competiție. Nu poate fi o greșeală. Această substanță nu poate fi ingerată accidental, poate fi doar administrată. E pentru situații grave, nu poți să iei acest medicament pentru orice.

Nu există medic care să prescrie de bună voie așa ceva, dar antrenori da! Se poate să fi fost o greșeală a staff-ului. Se practică în mai multe sporturi și la mai multe nivele ca antrenori să recurgă la astfel de metode pentru a crește performanțele jucătorului și a-și mări reputația lor.

La banii care se fac la acest nivel - nu e ca la Foresta Fălticeni -, nu se poate greși! Greșeala e exclusă! Simona poate invoca imixtiunea antrenorului, unul care a vrut să-i crească performanța prin furt. Niciun medic din lume nu ar putea prescrie un asemenea medicament unei sportive”, a declarat Pompiliu Popescu pentru GSP .

Pompiliu Popescu îi acuză pe antrenorii sportivei pentru această situație

Fostul medic al echipei naționale spune că nu este cale de întors pentru Simona Halep. Ea trebuie să lupte acum pentru a demonstra că nu a ingerat substanța interzisă cu bună știință ci la sugestia celor din staff.

Proba este recoltată cel puțin acum trei săptămâni, o lună. S-au efectuat cele două probe, A și B. Proba B este cea care încheie testul, validează testul. Este definitivă. În această situație, nu mai este nimic de făcut din punct de vedere al sportivei. Este cu certitudine dovedită doparea. Că va merge la TAS sau nu, probabil va merge pe varianta că a fost o greșeală. Ei, nu are cum să fie o greșeală, pentru că acea substanță nu se poate ingera accidental. Nu se găsește în alimente. Ea trebuie doar administrată.

Atunci, substanța este folosită în situații de anemii, pentru că formează globule roșii, după dialize, după chimioterapie anti-cancer. Existența ei este destinată unor tratamente pentru afecțiuni grave. Nu poți să invoci în această situație că ai făcut tratament. Pentru ce? Anemia, sigur că da. Este unul dintre diagnosticele care necesită administrarea acestei substanțe.”, a declarat Popescu la Digisport .

Dacă aduci un antrenor, avid să-și arate roadele muncii lui, acesta poate face un lucru și fără știrea sportivei. Nu știu care este situația, dar la nivelul ăsta și la banii ăștia, îți permiți să ai un medic pe problema respectivă. Nu e ca la Foresta Fălticeni, să zici nu-știu-ce. La nivelul ăsta, nu se poate greși. Aici, greșeala este exclusă.

Asta este varianta pe care ar putea să meargă cel mai bine, cel mai ușor. Să invoce imixtiunea antrenorului, celui care a vrut să-i crească performanța prin furt. Atunci, ea poate să pledeze nevinovată, dar pe linia antrenorului, deplasând problema spre antrenor. Ea nu poate spune că nu a existat acea substanță în corpul ei.”,a adăugat medicul sportiv în direct la Liga Digisport.

Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep nu a vrut să comenteze legat de acest subiect

Deși este foarte activ în dezbaterile din tenis și prezent mai tot timpul pe rețelele de socializare, Patrick Mouratoglou încă nu și-a exprimat punctul de vedere în ceea ce privește situația gravă în care se află Simona Halep.

Gazeta Sporturilor a încercat să ia legătura cu antrenorul francez, însă acesta nu a vrut să ofere nicio declarație până în prezent. Prin intermediul echipei sale de PR a oferit un simplu răspuns: "Pentru moment, nu comentez".

Zilele acestea Mouratoglou nu este alături de Simona Halep, el aflându-se la Stockholm acolo unde îl antrenează pe Holger Rune. Noua sa colaborare a început de curând, după anunțul Simonei care a spus că nu va mai lua parte la niciun turneu în acest an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?