Ponta - reacție după clasarea dosarului de evaziune fiscală: Nu mă întrebați pe mine cum comentez, ci pe procurorul Uncheșelu

Fostul premier Victor Ponta l-a criticat miercuri pe procurorul Gheorghe Uncheșelu, care a deschis și "lucrat" timp de doi ani la dosarul de evaziune fiscală care îl viza, clasat de Parchetul General, deși acuzația, spune el, putea fi verificată în maxim 24 de ore.

"Mă întreabă jurnaliștii cum comentez decizia Parchetului General! Acuzația că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 de ore (deoarece în declarația mea de avere era trecut chiar și numărul de înregistrare de la Administrația Fiscală din Gorj — locul de domiciliu)! Dl procuror Uncheșelu mi-a deschis și a 'lucrat' la acel dosar doi ani, după care nu l-a clasat (pe motivul evident că fapta nu există — așa cum prevedea legea), ci l-a declinat către Parchetul General pentru continuarea cercetărilor. Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebe cum comentez soluția, ci pe domnul procuror Uncheșelu!", a scris miercuri Ponta pe pagina de Facebook.

Parchetul General a clasat un dosar, disjuns dintr-o altă cauză de la DNA, în care fostul premier Victor Ponta era vizat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, dosarul a fost clasat în baza art.16, lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

5 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc