Ponta despre alegerile de la Deva: Scorul îi arată lui Dragnea adevărata lui valoare electorală în afara Teleormanului

Ponta despre alegerile de la Deva: Scorul îi arată lui Dragnea adevărata lui valoare electorală în afara Teleormanului

Deputatul Victor Ponta a declarat luni că scorul obținut de candidatul ProRomânia, Marius Blendea, la alegerile pentru Primăria Deva reprezintă dovada unei alternative "serioase" la PSD și PNL, adăugând că rezultatul înregistrat de social-democrați îi arată lui Liviu Dragnea care este "adevărata lui valoare electorală în afara Teleormanului".

 "Felicitări doctorului Marius Blendea și celor câțiva colegi de la #ProRomânia pentru curajul de a candida și pentru faptul că au oferit o alternativă serioasă la PSD și PNL. 13,5% — o treime din voturile PNL și mai mult de jumătate din cele ale PSD este un rezultat mai mult decât onorabil. Fără mașinărie de partid, fără echipe de activiști, fără resurse financiare și administrative era probabil imposibil de făcut mai mult acum", a scris Ponta, pe Facebook .

În opinia sa, rezultatul PSD este "o rușine", pe care spune că o regretă, dar "absolut normală" după scorul obținut la alegerile recente pentru Primăria Târgu Jiu.

"Liviu Dragnea a impus peste capul organizației locale un candidat traseist și trădător venit în ultimul moment la PSD după ce candidase și pierduse în 2016 din partea PNL. (...) După ce ai pus un candidat care este proprietarul Antena 1 Deva, după ce ai dus în oraș în două săptămâni președintele PSD, prim-ministrul și jumătate din Guvern, plus primarul general al Bucureștiului, după ce ai făcut milioane de promisiuni, ai cheltuit o mulțime de bani și ai folosit toate instituțiile publice locale și deconcentrate, să reușești să convingi doar 5.000 de oameni să te voteze este un dezastru pe care degeaba îl cosmetizezi. Marius Blendea cu Victor Ponta și încă o mână de oameni au obținut 3.000 de voturi", a adăugat fostul premier.

El a afirmat că, la mai puțin de un an de la alegerile parlamentare din decembrie 2016, "Dragnea poate să vadă din nou (după Târgu Jiu) care este adevărata lui valoare electorală în afara Teleormanului".

Ponta a completat că nu se bucură deloc de victoria candidatului PNL, având în vedere că nu a făcut "nimic" cât timp a fost viceprimar.

"Nu mă bucur deloc pentru victoria candidatului PNL. A primit voturile liberalilor tradiționali din oraș și voturile negative la adresa lui Dragnea, Mărginean și toată trupa de baroni nepoftiți aduși de 'Cartelul' din Sud pe capul bieților locuitori din Deva. Noul primar a fost viceprimar șase ani și nu a făcut nimic, iar promisiunile din campanie au fost demagogice și neserioase. Dacă însă va face treabă pentru oraș, voi fi primul care să îl felicite", a transmis Victor Ponta.

El a menționat că a inițiat #ProRomânia, alături de Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, pentru ca oamenii să aibă "o alternativă politică #altfel decât PNL și PSD".

"Rezultatul acesta de 13,5% venit la 10 zile după decizia Tribunalului de înființare a partidului ne dă curaj și încredere că suntem pe drumul cel bun", a arătat Ponta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina