Ponta, la Giurgiu: Din România nu doar vindem nave, ci am și început să le construim

Ponta, la Giurgiu: Din România nu doar vindem nave, ci am și început să le construim

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni, la Giurgiu, că Șantierul Naval din municipiu ar putea avea multe contracte pe viitor pentru că s-a dat dovadă de seriozitate de-a lungul timpului și i-a felicitat pe cei din conducerea șantierului naval pentru că în ultimul an au creat foarte multe locuri de muncă.

"Din România nu doar vindem nave, ci am și început să construim nave și cred că e o mândrie pentru Giurgiu și România faptul că aici a fost relansat acest șantier și chiar s-au creat locuri de muncă. Aproape 150 de locuri de muncă au fost create în ultimul an în condițiile în care acest șantier era în pericol să se închidă cu mai mult timp în urmă", a afirmat Victor Ponta cu ocazia lansării la apă a patru nave de pescuit maritim și oceanic realizate la SC Shpyard ATG Giurgiu. 

"Premierul Victor Ponta este un talisman norocos pentru șantierul nostru pentru că de la ultima vizită și până acum (n.r. — în urmă cu un an) am creat noi locuri de muncă și am angajat peste 150 de oameni", a declarat directorul general al SC Shpyard ATG Giurgiu, Teodor Apostol.
Navele sunt construite și echipate la cele mai înalte standarde prevăzute de legislația franceză și europeană în domeniu, având o lungime de aproximativ 25 metri fiecare, o înălțime de peste 15 metri și o greutate de 170 tone.
Acestea sunt echipate cu magazie proprie de congelare rapidă la—40 grade Celsius și după lansarea la Giurgiu vor fi puse la probe în mare, la Constanța. O astfel de navă costă aproximativ patru milioane de euro. Ele au fost realizate de Șantierul Naval Giurgiu pentru un beneficiar din Franța care a comandat 16 de astfel de nave. Lansările acestor nave se vor încheia în luna aprilie anul viitor.
Conducerea Șantierului Naval Giurgiu a mai subliniat că aici lucrează aproximativ 400 de angajați, iar societatea este cu plățile la zi în ceea ce privește salariile și datoriile la bugetul de stat.
La "botezul" celor patru nave au mai fost prezenți vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, slujba fiind ținută de un sobor de preoți de la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu, ocazie cu care premierul a primit o icoană sfințită.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?