Ponta: Viitorul premier va fi propus de PSD; poate să fie Dragnea, Plumb sau Teodorovici

Ponta: Viitorul premier va fi propus de PSD; poate să fie Dragnea, Plumb sau Teodorovici

Fostul premier Victor Ponta a afirmat luni, la Tulcea, că viitorul premier va fi propus de PSD, cu susținerea ALDE și a PRU, dacă această formațiune va intra în Parlament, el avansând în acest sens și trei nume din rândurile social-democraților - Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Eugen Teodorovici.

'Cred că va fi un prim-ministru propus de PSD, evident, susținut de ALDE, sunt convins că va fi susținut și de PRU, dacă intră în Parlament. Un membru PSD care a candidat, care a lucrat la programul de guvernare, adică poate să fie Liviu Dragnea, poate să fie Rovana Plumb, poate să fie Eugen Teodorovici', a afirmat Victor Ponta, într-o conferință de presă.

El a subliniat că PSD are cei mai competenți oameni pentru funcțiile de miniștri. 'Nu este important dacă sunt Teodorovici, Ponta pe funcția x sau y. Important este să facem un guvern competent, pentru că avem experiența anilor trecuți, cu miniștri foarte buni, cu miniștri mai puțin buni și ați văzut și dumneavoastră cum a fost anul ăsta când aduci oameni care nu se pricep și se școlesc pe spinarea noastră. E foarte rău, pierzi timp și bani și proiecte importante. Eu cred că PSD are cei mai mulți oameni bine pregătiți și, dacă mă gândesc la mulți dintre miniștrii care ne-au fost colegi în cabinet, cred că au învățat foarte mult și sunt foarte buni și probabil mulți dintre ei se vor regăsi și în următorul Guvern. Dar haideți să vedem ce votează oamenii duminică și după aceea discutăm despre funcții și posturi!', a menționat Victor Ponta.

Fostul premier a catalogat actuala campanie electorală drept 'ciudată', în contextul în care, potrivit sursei, PSD este singurul partid care are un program de guvernare. 'Nu am mai văzut așa o campanie. Un singur partid are program de guvernare, PSD. Ceilalți nu prea au program de guvernare, iar PNL se aștepta să ne aresteze pe noi și să vină ei la guvernare. Ei, uite că nu se întâmplă chestia asta. Îmi pare rău că domnul Iohannis nu mai e vorbăreț. La începutul campaniei, era foarte vorbăreț și după aia probabil că l-a tras cineva de mânecă și i-a zis să nu facă mai mult rău. Atunci când și vorbește, ne dăm seama cine e. În rest, e o campanie ciudată', a spus Ponta.
.
El a criticat actualul guvern, susținând că 'de un an de zile nu se mai face nimic în România'.

'Un an de zile, România a înghețat și probabil că se dezgheață duminică, dar iar o s-o luăm de la capăt, cum am făcut în 2012, și doi ani vom munci să reparăm anul ăsta. (...) Guvernul Cioloș a fost o platformă pentru ca domnul Cioloș și miniștrii săi să ajungă în funcții mai bine plătite la Comisia Europeană, BEI sau BERD. Pentru ei, a fost un an de zile pentru a-și îmbunătăți cv-ul și să ia salarii mai mari când pleacă. Asta a fost. Doar că totul a fost pe spinarea noastră și poate data viitoare ne învățăm și nu mai facem asemenea greșeli', a mai afirmat Ponta.

El s-a întâlnit luni după-amiază la Tulcea cu circa 300 de membri și simpatizanți social-democrați, iar apoi a plecat împreună cu candidații PSD la alegerile parlamentare pentru a se întâlni cu alegătorii în mai multe localități din județ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…