Popovici, descris superb: A fost comparat cu o figură emblematică a sportului mondial

Popovici, descris superb: A fost comparat cu o figură emblematică a sportului mondial

Până la începutul acestui an, clubul select al românilor emblematici pentru sportul mondial număra câteva vedete uriaşe.

Vorbim despre Nadia Comăneci, regretatul Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Simona Halep, Constantina Diţă şi Cristina Neagu. De acum, aici îl putem include şi pe David Popovici. Care, la doar 17 ani, face deja furori la nivel internaţional, fiind la ani-lumină distanţă de rivalii săi în probele de 100 şi 200 de metri liber, în care e deja campion mondial şi european! De fapt, modul autoritar în care sportivul legitimat la CS Dinamo a triumfat, luni, în finala de 100 de metri liber, la Europenele de la Roma, i-a îndemnat pe jurnaliştii de la „L’Equipe“ să tragă o concluzie scurtă: „Popovici e singur pe planeta sa“.

O descriere elaborată a românului a fost făcută de Hans Vandeweghe, unul dintre cei mai renumiţi jurnalişti belgieni. Potrivit Eurosport , Vandeweghe a scris că românul David Popovici îi aduce aminte de celebrul Pieter van den Hoogenband, campion olimpic la 200 de metri liber la Sydney (2000).

„Popovici e culmea înotătorului pur. Parcă îl vezi, din nou, pe Pieter van den Hoogenband, dar Popovici are ceva în plus. Popovici înoată deasupra apei. În mod normal, eşti sfătuit să înoţi puţin sub linia de plutire. El ignoră această tehnică. Înoată cu un fel de mişcare de orcă, cu cotul înalt, exact ca van den Hoogenband. Dar Popovici e mult mai bun decât olandezul! E mult mai bun la start, la întoarceri şi în munca subacvatică. De fapt, Popovici e Usain Bolt al înotului. Popovici va progresa şi mai mult. Recordul său mondial (n.r. – la 100 de metri liber) e deja realizarea sportivă a anului 2022“, a notat jurnalistul belgian, potrivit Eurosport.

Popovici, un 2022 de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko