Portugalia - Uruguay. Lusitanii își asigură calificarea în optimile de finală prin dubla lui Bruno Fernandes

Portugalia - Uruguay. Lusitanii își asigură calificarea în optimile de finală prin dubla lui Bruno Fernandes

Portugalia obține calificarea în optimile de finală după a doua victorie în grupe la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Cristiano Ronaldo Foto EPA

Cristiano Ronaldo obține o nouă calificare din grupe cu reprezentativa țării sale, probabil la ultima sa participare la Mondial.

Lusitanii s-au impus în fata naționalei din Uruguay cu scorul de 2-0, grație golurilor marcate de Bruno Fernandes în minutul 54 și minutul 90+3.

Portugalia a început partida în forță și s-a instalat în jumătatea de teren adversă încă din primele minute, dar prima fază periculoasă a venit de partea cealaltă. În minutul 32 Betancur a scăpat singur cu portarul dar nu l-a putut învinge pe Costa.

Și la revenirea de la cabine Portugalia a preluat conducerea jocului reușind să spargă gheața în minutul 54. Bruno Fernandes a deschis scorul după ce centrarea sa a intrat în poartă fără ca Cristiano Ronaldă să atingă mingea.

Deși Uruguay și-a creat câteva ocazii de a restabili egalitatea, pe final, portughezii au reușit să își dubleze avantajul pe tabelă printr-un penalty transformat de Bruno Fernandes, în prelungiri.

Astfel, Portugalia obține calificarea în optimile de finală cu un meci înainte de finalul fazei grupelor. În ultima partidă din grupe naționala lui Cristiano Ronaldo va înfrunta Coreea de Sud, în timp ce Uruguay va juca cu Ghana.

Va fi o dispută interesantă pentru locul secund, dat fiind faptul că Ghana a reușit o victorie surprinzătoare cu Coreea de Sud și ocupă poziția a doua cu 3 puncte, în timp ce Coreea de Sud și Uruguay au acumulat câte un punct, după primele două meciuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?