Portugalia: Trei secretari de stat au demisionat după ce au văzut Euro 2016 pe banii unui sponsor

Trei secretari de stat din Portugalia au demisionat duminică seara, după ce s-a aflat că un sponsor al echipei naționale le-a plătit deplasările în Franța, la campionatul european de fotbal din 2016, informează AFP.

Premierul socialist Antonio Costa a acceptat imediat cele trei demisii, deși a subliniat că procuratura nu a decis nicio inculpare, arată un comunicat al cabinetului prim-ministrului.

Secretarii de stat Fernando Rocha Andrade, din ministerul de finanțe, Joao Vasconcelos de la industrii și Jorge Costa Oliveira de la externe au asistat la Euro 2016 pe cheltuiala grupului petrolier portughez Galp. Informația a fost dezvăluită în august 2016, când Andrade se ocupa de un conflict fiscal între Galp și statul portughez, ceea ce ar fi putut reprezenta un conflict de interese.

Cei trei au solicitat să fie anchetați de parchet după ce au aflat că în dosarul respectiv au fost audiate și sunt urmărite penal mai multe persoane. Ei au declarat că demisionează pentru a nu dăuna guvernului, dar și-au reafirmat convingerea că nu au făcut nimic ilegal. Cu toate acestea, ei au restituit o parte din sumele plătite de grupul petrolier.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!