Portugalia: Trei secretari de stat au demisionat după ce au văzut Euro 2016 pe banii unui sponsor

Portugalia: Trei secretari de stat au demisionat după ce au văzut Euro 2016 pe banii unui sponsor

Trei secretari de stat din Portugalia au demisionat duminică seara, după ce s-a aflat că un sponsor al echipei naționale le-a plătit deplasările în Franța, la campionatul european de fotbal din 2016, informează AFP.

Premierul socialist Antonio Costa a acceptat imediat cele trei demisii, deși a subliniat că procuratura nu a decis nicio inculpare, arată un comunicat al cabinetului prim-ministrului.

Secretarii de stat Fernando Rocha Andrade, din ministerul de finanțe, Joao Vasconcelos de la industrii și Jorge Costa Oliveira de la externe au asistat la Euro 2016 pe cheltuiala grupului petrolier portughez Galp. Informația a fost dezvăluită în august 2016, când Andrade se ocupa de un conflict fiscal între Galp și statul portughez, ceea ce ar fi putut reprezenta un conflict de interese.

Cei trei au solicitat să fie anchetați de parchet după ce au aflat că în dosarul respectiv au fost audiate și sunt urmărite penal mai multe persoane. Ei au declarat că demisionează pentru a nu dăuna guvernului, dar și-au reafirmat convingerea că nu au făcut nimic ilegal. Cu toate acestea, ei au restituit o parte din sumele plătite de grupul petrolier.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…