Portul Sevastopol, păzit de elicoptere și delfini special antrenați

Portul Sevastopol, păzit de elicoptere și delfini special antrenați

Intrarea în portul Sevastopol, care este ocupat temporar, se află sub atenta supraveghere a unor elicoptere și delfini antrenați pentru luptă, conform NavalNews, relatează Ukrainska Pravda .

Ucraina a lansat un atac cu drone asupra flotei ruse din Sevastopol. FOTO Twitter (Arhivă)

Atacul (n. red cu drone care a avut loc la 24 aprilie) are loc în condițiile în care Rusia întreprinde un efort masiv pentru a spori protecția portului împotriva acestor atacuri.

Intrarea în portul Sevastopol este acum protejată de nu mai puțin de 6 straturi de bariere fizice. Acest lucru se adaugă la bărcile de patrulare, elicopterele de patrulare și la delfinii de luptă”.

În plus, publicația citată notează că, datorită acestei protecții, niciuna dintre drone nu a ajuns în port.

La Sevastopol este principala bază a Flotei ruse din Marea Neagră, și, prin urmare, o țintă cheie pentru Ucraina, „mai ales în cazul unei eventuale contraofensive planificate".

Conform publicației, măsurile de securitate din Sevastopol au fost sporite după bombardamentul cu drone din luna octombrie a anului 2022 , când mai multe nave rusești au fost ținta atacului.

Sevastopol, împreună cu restul peninsulei Crimeea, a fost anexat de Rusia în 2014, dar este recunoscut la nivel internațional ca parte a Ucrainei.

În ultimele săptămâni, navele rusești au patrulat mai des în apropierea strâmtorii Kerci, iar la sol, rușii construiesc numeroase tranșee în jurul unor situri. La 24 aprilie , autoritățile de ocupație au raportat că Flota rusă din Marea Neagră a efectuat un atac cu trei ambarcațiuni fără pilot.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”