Poşta Română a donat alte peste 10 tone de articole de îmbrăcăminte în campania "Solidari cu Ucraina"

Poşta Română a donat alte peste 10 tone de articole de îmbrăcăminte în campania "Solidari cu Ucraina"

Peste zece tone de articole de îmbrăcăminte colectate în oficiile poştale, în cadrul campaniei "Solidari cu Ucraina", au ajuns la Asociaţia "Pro Vita" din Valea Plopului, judeţul Prahova, aflată sub coordonarea preotului Nicolae Tănase, informează Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR), într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

"Poşta Română a donat peste 10 tone de articole de îmbrăcăminte colectate în oficiile poştale, în cadrul campaniei 'Solidari cu Ucraina', către Asociaţia 'Pro Vita' din Valea Plopului, judeţul Prahova, aflată sub coordonarea preotului Nicolae Tănase. Acest demers a fost iniţiat după ce reprezentanţii poporului ucrainean ne-au transmis că nu mai există necesitate pentru acest tip de ajutoare (...) Astfel, Poşta Română a luat decizia de a veni în ajutorul altor oameni defavorizaţi şi a transportat cele 10 tone de haine rămase către Asociaţia "Pro Vita" din Valea Plopului, unde se află atât români din diverse categorii defavorizate (copii orfani sau cu dizabilităţi, bătrâni bolnavi, femei agresate), cât şi ucraineni. Părintele Nicolae Tănase, care conduce această asociaţie, ne-a povestit că au ajuns, la Valea Plopului, 46 de ucraineni proveniţi dintr-un orfelinat din Ismail, regiunea Odessa şi dintr-un azil de bătrâni din Doneţk. Mare parte dintre copii, cât şi bătrâni, au grave probleme psihomotorii sau suferă de diverse forme de paralizie. Părintele ne-a povestit că refugiaţii au trecut prin mai multe centre înainte să ajungă în grija lui, iar, pe parcurs, aceştia au rămas fără bunurile cu care reuşiseră să plece din Ucraina", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, până în prezent, Poşta Română a transportat peste graniţă, în cadrul campaniei "Solidari cu Ucraina", peste 100 de tone de ajutoare donate de români, în oficiile poştale, pentru sprijinul ucrainenilor afectaţi de război.

"Donaţia Poştei Române a venit în cel mai potrivit moment, pentru că oamenii aceştia au ajuns la noi fără haine. Unii le-au pierdut prin centrele în care au fost cazaţi, alţii nu le-au putut aduce, întrucât autocarul care i-a transportat nu a suportat atât de multe bagaje. Noi trebuie să le oferim, de acum, toate cele necesare traiului de zi cu zi. Iar această importantă cantitate de îmbrăcăminte şi încălţăminte ne va fi de folos atât pentru refugiaţi, cât şi pentru cele peste 400 de persoane pe care asociaţia noastră le are în grijă de mai mulţi ani. Vă suntem recunoscători pentru implicarea de care aţi dat dovadă", a declarat părintele Nicolae Tănase.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale