Postul intermitent nu aduce beneficiile sperate. Ce arată cel mai nou studiu

Postul intermitent nu aduce beneficiile sperate. Ce arată cel mai nou studiu

Un studiu publicat de „Journal of the American Heart Association“ arată cât de importante sunt orele la care se mănâncă și dimensiunile porțiilor.

Mesele mai mici au fost asociate cu pierderea în greutate FOTO Shutterstock

Studiul a urmărit, pe parcursul a șase ani, dimensiunile porțiilor și orele la care au mâncat 547 de persoane, pe lângă datele privind sănătatea și greutatea acestora.

Datele nu au arătat nicio asociere între un interval al zilei în care oamenii au luat masa și greutatea lor, potrivit studiului publicat miercuri în Journal of the American Heart Association și prezentat de CNN .

Restrângerea orelor de masă, așa cum se observă în tendințele alimentare , cum este postul intermitent, a fost o metodă populară pentru cei care au vrut să slăbească, dar cercetătorii nu au găsit nicio asociere între restricționarea timpilor de masă și pierderea în greutate, a declarat cercetătorul principal al studiului, Dr. Wendy Bennett, profesor asociat de medicină în cadrul diviziei de medicină internă generală de la Școala de Medicină Johns Hopkins. Aceasta a inclus cât timp au mâncat oamenii după ce s-au trezit, cât de lungă a fost fereastra lor de a mânca pe parcursul zilei și cât de aproape de a merge la culcare au mâncat, a precizat ea.

În schimb, mesele mai mici au fost asociate cu pierderea în greutate, a spus ea. „Pe baza altor studii care au ieșit, inclusiv a noastră, începem să credem că sincronizarea meselor pe parcursul zilei cel mai probabil nu duce imediat la pierderea în greutate", a spus Bennett, adăugând avertismentul că, pentru unii oameni, sincronizarea meselor poate fi un instrument util în urmărirea nutriției.

Limitările studiului

Studiul trebuie analizat și interpretat cu mai mare atenție, susțin specialiștii.

Astfel, dr. Fatima Cody Stanford, profesor asociat de medicină la Harvard Medical School, a remarcat că au existat puține minorități rasiale și etnice printre participanți. Există, de asemenea, mulți factori sociali determinanți ai sănătății, cum ar fi stresul și mediul în care trăiesc oamenii, care ar putea fi adăugați la dateke colectate, a adăugat Stanford.

Acești factori ar putea fi importanți pentru a obține o privire mai bună asupra efectelor momentului mesei, a adăugat Alice Lichtenstein, profesor de știință și politică nutrițională la Universitatea Tufts.

„Suspectez că, dacă ar fi analizat mai atent datele, ar exista subgrupuri (în care momentul mesei) ar fi putut avea un efect semnificativ", a spus Lichtenstein.

Calitatea în detrimentul cantității

Cele mai importante concluzii ale studiului sunt că nu există o singură strategie care să funcționeze pentru toți oamenii atunci când vine vorba de nutriție și că calitatea alimentelor contează, susține Lichtenstein.

„Dacă faceți un efort pentru a avea o dietă sănătoasă, dacă faceți un efort pentru a fi activi din punct de vedere fizic, este mai puțin probabil să aveți diabet, boli cronice de rinichi, boli pulmonare obstructive și hipertensiune", a spus Lichtenstein.

Oamenii trebuie să fie atenți la valoarea nutritivă a alimentelor

Încercarea postului intermitent sau a restricțiilor în intervalele de alimentație poate fi o modalitate utilă de a lua act de tendințele personale, dar mulți oameni nu pot susține acest lucru pentru o perioadă suficientă de timp pentru a vedea schimbări pe termen lung - sau pentru a păstra orice greutate pe care o pierd, a adăugat Lichtenstein.

Stanford, medic de medicină a obezității la Centrul de greutate al Spitalului General Massachusetts din Boston, susține că mai important este ca oamenii să observe valoarea nutritivă a alimentelor pe care le mănâncă. Pentru organism, 100 de calorii din ursuleți gumate nu este același lucru cu 100 de calorii din fulgi de ovăz cu fructe și nuci, a adăugat ea.

Medicul susține că strategiile trebuie adaptate de la o persoană la alta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...